Στραγγάλισαν ιταλοπακιστανή γιατί αρνήθηκε να παντρευτεί– Οργή στην Ιταλία

Οργή, και πολιτικές προεκτάσεις, έχει προκαλέσει στην Ιταλία η ιστορία της ιταλοπακιστανής Σάνα Τσίμα. Η 25χρονη είχε επισκεφθεί το Πακιστάν, αλλά η οικογένειά της είχε κανονίσει να παντρευτεί. Η κοπέλα στραγγαλίστηκε αφότου αρνήθηκε το γαμπρό που της είχαν κανονίσει. 

Η ιταλική κοινή γνώμη αντέδρασε έντονα, την Παρασκευή, όταν πακιστανικό δικαστήριο απάλλαξαν τον πατέρα, το θείο και τον αδελφό από την κατηγορία της δολοφονίας.

 (foto: ANSA)
Σάνα Τσίμα

Οι συγγενείς της Τσίμα απαλλάχθηκαν από την κατηγορία του «εγκλήματος τιμής» λόγω «έλλειψης σαφών αποδείξεων», ανέφερε το δικαστήριο του Πακιστάν.

Η οικογένεια της νεαρής γυναίκας από τη Μπρέσια ισχυρίστηκε ότι είχε πεθάνει από φυσικά αίτια, αλλά σύμφωνα με την αυτοψία είπε είχε στραγγαλιστεί. 

Ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης Αλφρέντο Μπαζόλι δήλωσε ότι οι αθωώσεις προκαλούν έντονο προβληματισμό,  και παρότρυνε την ιταλική διπλωματική υπηρεσία να έρθει σε επαφή με τις πακιστανικές αρχές «για αυτή τη σκοτεινή υπόθεση», υπενθυμίζοντας ότι ο πατέρας της Τσίμα αρχικά ομολόγησε τη δολοφονία της.

Πηγή: skai.gr