Βενεζουέλα: Ο Γουαϊδό δεσμεύεται για εισροή βοήθειας αψηφώντας τον Μαδούρο

Αποφασισμένος να διασφαλίσει την εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Βενεζουέλα στις 23 Φεβρουαρίου, παρά την αντίσταση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, εμφανίστηκε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γουαϊδό.

Μιλώντας ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που διαδήλωσαν χθες στο Καράκας, ζητώντας από την κυβέρνηση να επιτρέψει την διανομή τροφίμων και φαρμάκων που συσσωρεύονται από την προηγούμενη εβδομάδα κοντά στα σύνορα με την Κολομβία και την Βραζιλία, ο κ. Γουαϊδό επιχείρησε να κλιμακώσει την πίεση που δέχεται το «τσαβίστα» καθεστώς από την διεθνή κοινότητα.

Ο κ. Μαδούρο ωστόσο έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα ανοίξει τις συνοριακές διαβάσεις, καταγγέλλοντας ότι η παροχή βοήθειας είναι πρόσχημα για στρατιωτική επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στην χώρα.

Ο κ. Γουαϊδό, που έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος από τις ΗΠΑ και δεκάδες χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, κατηγόρησε τον κ. Μαδούρο ότι είναι «σφετεριστής» της εξουσίας, προσθέτοντας ότι πρέπει να απομακρυνθεί.

Επισήμανε στο πλήθος ότι 300.000 άνθρωποι στην Βενεζουέλα κινδυνεύουν άμεσα λόγω των στερήσεων.

Τόνισε πως στις 23 Φεβρουαρίου οι δυνάμεις ασφαλείας θα πρέπει να επιλέξουν εάν τάσσονται με τον «σφετεριστή» ή τον λαό και την συνταγματική τάξη.

Η 23η Φεβρουαρίου έχει συμβολική σημασία για την αντιπολίτευση, καθώς θα σηματοδοτεί την συμπλήρωση ενός μηνός αφότου ο κ. Γουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος.
Πηγή: skai.gr