«Λυπημένη» η πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης μετά τον αποκλεισμό της

«Λυπημένη» δήλωσε ότι είναι η αδελφή του βασιλιά της Ταϊλάνδης καθώς η πρόθεσή της να είναι η επόμενη πρωθυπουργός της χώρας δημιούργησε πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί σε αυτήν την εποχή.

«Είμαι λυπημένη που η ειλικρινής πρόθεσή μου να δουλέψω για τη χώρα και τους Ταϊλανδούς δημιούργησαν ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτή τη μέρα και σε αυτήν την εποχή» έγραψε η πριγκίπισσα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η υποψηφιότητα της πριγκίπισσας Ουμπολρατάνα για την πρωθυπουργία αποκλείστηκε τη Δευτέρα από την εκλογική επιτροπή της χώρας, επιβεβαιώνοντας το τέλος των φιλοδοξιών της καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαρτίου.

«Τα ονόματα των υποψηφίων ανακοινώθηκαν, αυτό της πριγκίπισσας Ουμπολρατάνα δεν περιλαμβάνεται σε αυτά διότι όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας οφείλουν να είναι υπεράνω της πολιτικής. Δεν μπορούν να έχουν πολιτική θέση διότι αυτό αντιβαίνει πλήρως στο Σύνταγμα», ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.

Η άνευ προηγουμένου υποψηφιότητά της πριγκίπισσας έσπασε την παράδοση της βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης που τη θέλει δημόσια να μένει έξω από την πολιτική.

Η υποψηφιότητα που υπέβαλε αιφνιδίως την Παρασκευή η αδελφή του βασιλιά δεν διήρκεσε παρά μία ημέρα. Το κόμμα, υπό τη σημαία του οποίου επρόκειτο να είναι υποψήφια, υπαναχώρησε το Σάββατο.

Ο βασιλιάς Βαζιραλονγκόρν, αποκάλεσε την προσφορά της «εξαιρετικά ανάρμοστη».



Πηγή: skai.gr