Ντιμιτρόφ: Επισήμως Βόρεια Μακεδονία - Άλλαξε το προφίλ του στο Twitter

Την παραλαβή από την κυβέρνηση Ζάεφ της ρηματικής διακοίνωσης της Αθήνας για τη συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ το βράδυ της Τρίτης. 

«Έχουμε μόλις ανταλλάξει την τελική ρηματική διακοίνωση. Η Συμφωνία Πρεσπών τίθεται σε ισχύ!» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του, στα αγγλικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας. 

Στέλνει μάλιστα το μήνυμα: «Ας είναι σήμερα η απαρχή μιας μακράς φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν μας, αλλά μπορούμε και θα διαμορφώσουμε το μέλλον της φιλίας, της εταιρικής σχέσης και της συνεργασίας μας».

Ο κ. Ντιμιτρόφ εμφανίζεται πλέον, στο προφίλ του ως υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας:



Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών θα πρέπει να αποστείλουν κοινή επιστολή προς τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, στον οποίο και θα κοινοποιούν τη μεταξύ τους συμφωνία. To σχέδιο της κοινής επιστολής προς τον ΟΗΕ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχει ήδη συμφωνηθεί.

Στη συνέχεια, η Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να ενημερώσει τον ΟΗΕ και όλους τους υπόλοιπους διεθνείς οργανισμούς, στους οποίους συμμετέχει για την αλλαγή της ονομασίας και τις υπόλοιπες μεταβολές που επέρχονται βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών.
Πηγή: AΜΠΕ - skai.gr