Κάλεσαν τον Ιβάνοφ στην τελετή για τη Βόρεια Μακεδονία κατόπιν... εορτής;

Κατόπιν εορτής (ή μάλλον... τελετής) εκλήθη ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ στην πανηγυρική τελετή της κυβέρνησης Ζάεφ για τη νέα ονομασία της χώρας και την ένταξη στο ΝΑΤΟ. 

Σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ, το γραφείο του Ιβάνοφ έλαβε πρόσκληση για την τελετή μόνο αφότου τελείωσε! «Ο πρόεδρος δεν εκλήθη, και αυτός είναι ο λόγος της απουσίας του» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιακόφσκι επέμεινε ότι μια πρόσκληση εστάλη έγκαιρα μέσω e-mail και κούριερ, αλλά το γραφείο του Ιβάνοφ απαντά ότι η πρόσκληση εστάλη μόνο μετά την τελετή.

Μάλιστα, ορισμένα σκοπιανά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες που δείχνουν ότι δεν υπήρχε θέση για τον Γκιόργκε Ιβάνοφ, ενώ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στην ομιλία του ανέφερε ονομαστικά όλους τους προηγούμενους προέδρους της χώρας, εκτός του Ιβάνοφ. 

Ο πρώην πρόεδρος Μπράνκο Τσερβενκόφσκι επίσης δεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση, αλλά υπήρχε κενή θέση γι’ αυτόν. Επίσης δεν παρέστησαν ο ηγέτης της μείζονος αντιπολίτευσης VMRO DPMNE Χρίστιαν Μίκοσκι και ο ηγέτης της DUI Aλί Αχμέτι. 

Πηγή: skai.gr