Ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής που διώχθηκε από το Μπαχρέιν λόγω φρονημάτων

Ελεύθερος , σύμφωνα με το CNN, θα αφεθεί από τις αρχές της Ταϊλάνδης όπου και κρατείτο, ο ποδοσφαιριστής Χακέμ Αλ- Αραίμπι ο οποίος είχε εκδιωχθεί και φυλακιστεί λόγω της αντίθεσης του προς τις πολιτικές που υιοθετεί το Βασίλειο Μπαχρέιν.

Ιδιαίτερα, ο ποδοσφαιριστής που είχε συλληφθεί στην Ταϊλάνδη, κατόπιν έκδοσης διεθνούς εντάλματος από το Μπαχρέιν , αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος καθώς το Βασίλειο φαίνεται πώς αποσύρει το αίτημα προς έκδοση του.

Η μακρόχρονη περιπέτεια του Χακέμ Αλ- Αραίμπι

Ο γολγοθάς του ποδοσφαιριστή μετρά ήδη επτά χρόνια όταν και το 2012 συνελήφθη και φυλακίστηκε για 3 μήνες με την κατηγορία του βανδαλισμού αστυνομικού τμήματος κατά την διάρκεια διαδήλωσης.

Αφέθηκε ελεύθερος όταν αποδείχθηκε πως κατά την διάρκεια του περιστατικού, έπαιζε σε ποδοσφαιρικό αγώνα ο οποίος μεταδιδόταν από την τηλεόραση.

Δύο χρόνια αργότερα κατηγορείται ξανά για βανδαλισμό και αυτή την φορά καταδικάζεται σε 10 χρόνια φυλακή.

Με την απόδραση να μοιάζει μονόδρομο, ο Αλ- Αραίμπι καταφεύγει στην Αυστραλία όπου και ζητά πολιτικό άσυλο.


Εκεί καταφέρνει να «στήσει» ξανά την ζωή του, παντρεύεται και ήδη παίζει ξανά ποδόσφαιρο σε μια ημι-επαγγελματική ομάδα.

Όλα κυλούν ήρεμα μέχρι να αποφασίσει να ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη για ταξίδι του μέλιτος…


« Αν με στείλουν στο Μπαχρέιν θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν»

Ο Αλ- Αραίμπι είχε εκφράσει ανοικτά φόβους για την ζωή και σωματική του ακεραιότητα μιλώντας λίγο καιρό νωρίτερα, στο CNNi.

« Αν με στείλουν στο Μπαχρέιν θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν. Φοβάμαι να γυρίσω πίσω. Προσευχηθείτε για μένα.» Είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπέρ του ποδοσφαιριστή , όλο αυτό το διάστημα, είχε οργανωθεί μια διεθνής καμπάνια ευαισθητοποίησης με ακτιβιστές αλλά και ανθρώπους του ποδοσφαίρου να συντάσσονται στο πλευρό του υπογραμμίζοντας πως η σύλληψη του δεν είχε νομική βάση καθώς είχε ζητήσει άσυλο.


Παράλληλα, για την υπόθεση του ποδοσφαιριστή είχε κινητοποιηθεί και η FIFA με την γενική γραμματέα της Ομοσπονδίας, Φατμα Σαμούρα να ζητά την αποφυλάκιση του από τον Ταϊλανδό πρωθυπουργό, μέσω σχετικής επιστολής.

Πηγή: CNN