Προεκλογικές υποσχέσεις Ερντογάν για φθηνότερες...ντομάτες!

Φθηνότερα τρόφιμα υποσχέθηκε προεκλογικά ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Σίβας, βάζοντας στο στόχαστρο όσους επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν από την αύξηση των τιμών και να πλήξουν την κυβέρνησή του.
 
Υπογράμμισε ότι όλοι οι δήμοι της Τουρκίας θα πωλούν από εδώ και στο εξής φθηνότερα τρόφιμα προκειμένου να συναγωνιστούν τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία.

«Ορισμένοι επικεντρώνονται στην αύξηση των τιμών στα σούπερ μάρκετ ή αλλού γι’ αυτό οι δήμοι μας θα αρχίσουν να πωλούν τρόφιμα» είπε ο Ερντογάν.

Σημείωσε ότι οι κερδοσκόποι επιχειρούν να προκαλέσουν με αυτόν τον τρόπο πλήγμα στην κυβέρνησή του ενώ αναφέρθηκε σε δυτικά ονόματα για να κάνει αισθητή την παρουσία των ξένων δυνάμεων στον τομέα του εμπορίου. 

Οι τοπικές εκλογές στην Τουρκία θα διεξαχθούν την 31η Μαρτίου και η οικονομία θεωρείται ζήτημα που θα κρίνει την ψήφο των πολιτών.

Η TurkSat αναφέρει ότι οι τιμές στις πιπεριές και τις μελιτζάνες, που είναι από τα βασικά λαχανικά της διατροφής στην Τουρκία, αυξήθηκαν τον Ιανουάριο κατά 80%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα

Πηγή: skai.gr