Κλείσιμο

Λίαμ Νίσον: Εν βρασμώ έψαχνα να σκοτώσω έναν μαύρο

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του διάσημου ηθοποιού Λίαμ Νίσον ότι παλαιότερα είχε επιδιώξει να δολοφονήσει έναν τυχαίο μαύρο άνδρα προκειμένου να εκδικηθεί τυφλά τον βιασμό φίλης του.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα The Independent την Δευτέρα ο κ. Νίσον υποστήριξε ότι ένιωθε αγνή οργή μετά τον βιασμό και κυκλοφορούσε εσκεμμένα σε συνοικίες όπου κατοικούσαν πολλοί μαύροι με στόχο να βιαιοπραγήσει.

«Βάδιζα πάνω κάτω με ένα ρόπαλο ελπίζοντας πως θα με πλησίαζε κάποιος […] και το έκανα επί περίπου μία εβδομάδα. Ήλπιζα πως κάποιος ‘μαύρος μπάσταρδος’ θα έβγαινε από μία παμπ και κινούνταν εναντίον μου για κάποιο λόγο, ώστε να μπορέσω να τον σκοτώσω», είπε χαρακτηριστικά ο αστέρας του Χόλιγουντ.

Εξήγησε πως η φυλή
ήταν ένα από τα στοιχεία για το παρουσιαστικό του βιαστή που ζήτησε να μάθει από την φίλη του, κι όχι το μοναδικό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από περίπου 40 χρόνια και η φίλη του που είχε βιαστεί απεβίωσε πριν από μία πενταετία, είπε.

Μετά την «θύελλα» που προκάλεσαν τα σχόλιά του ο κ. Νίσον διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες ότι είναι ρατσιστής, λέγοντας πως θα είχε αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από την φυλετική ταυτότητα του βιαστή.

Εμφανιζόμενος στο αμερικανικό δίκτυο ABC ο 66χρονος δήλωσε ότι πρέπει να μιλάμε για τέτοια περιστατικά διότι ο ρατσισμός και οι διακρίσεις είναι υπαρκτά προβλήματα.
Πηγή: skai.gr