Ερντογάν: Παράνομη απόφαση της ΕΕ για ανατροπή του Μαδούρο – Ποτέ πια ΔΝΤ

Βολές κατά της ΕΕ εξαπέλυσε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επιλογή της να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας. 

«Η ΕΕ κατέφυγε σε παράνομους τρόπους για να ανατρέψει μια νόμιμη κυβέρνηση στη Βενεζουέλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Ο Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε σημαντικές διακρατικές συμφωνίες με τον Νικολάς Μαδούρο κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στο Καράκας. 

«Είναι η Βενεζουέλα ένα από τα κράτη σας; Πώς μπορείτε να καλείτε έναν εκλεγμένο ηγέτη να φύγει και να αναγνωρίσετε μετά ένα μη εκλεγμένο άτομο ως πρόεδρο;» διερωτήθηκε. 

Προειδοποίησε μάλιστα, ότι στο συριακό η «υπομονή της Τουρκίας δεν είναι ανεξάντλητη». «Ακόμα περιμένουμε τις ΗΠΑ να κρατήσουν το λόγο τους για την αποχώρηση των ‘’τρομοκρατών του PKK/YPG από το Μανμπίτζ… Αν οι τρομοκράτες δεν φύγουν εντός ολίγων εβδομάδων, τότε θα αναλάβουμε δράση» προειδοποίησε. 

Η Τουρκία, σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και το δικαίωμα του Συριακού λαού να καθορίσει το μέλλον του. Δεν δεχόμαστε τον ιμπεριαλισμό» σημείωσε. 

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ακόμα ότι η Τουρκία «έκλεισε για πάντα» το κεφάλαιο που είχε ανοίξει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Το τουρκικό λογιστικό βιβλίο με το ΔΝΤ έκλεισε, και δεν θα ανοίξει ξανά» σημείωσε ο Ερντογάν.  Όπως διευκρίνισε, η Τουρκία έκοψε τους δεσμούς της με το ΔΝΤ το 2013 και δεν θα δανειστεί ξανά από το Ταμείο. 

Πηγή: skai.gr