Ανοικτό ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα άφησε ο Τραμπ

Δεν απέρριψε το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στην Βενεζουέλα, στο περιθώριο των ευρύτερων εξελίξεων το τελευταίο διάστημα στην χώρα άφησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ μιλώντας στο CBS.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι μια επιλογή.

Ειδικότερα, ερωτώμενος από την δημοσιογράφο, για το ενδεχόμενο αμερικανικής εισβολής στη Βενεζουέλα, απάντησε: «Δεν θέλω να το πω αυτό. Αλλά σίγουρα είναι κάτι που αποτελεί επιλογή».

"Το απέρριψα γιατί έχουμε ήδη προχωρήσει πολύ", είπε σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του στην εκπομπή του CBS "Face the Nation".

"Επομένως, θεωρώ ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, πολύ, πολύ μεγάλες, τεράστιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας".

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την κυβέρνηση του Μαδούρο, φορώντας ρούχα με τα χρώματα της σημαίας της Βενεζουέλας: κίτρινο, κόκκινο, μπλε.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε σημαντικό να παραμείνει η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ ώστε η Ουάσινγκτον να παρακολουθεί στενά το Ιράν.

Ο πρόεδρος εξήγησε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει μια περιουσία για μια βάση στο Ιράκ. "Θα μπορούσαμε λοιπόν να παραμείνουμε. Ένας από τους λόγους είναι ότι θέλω να παρακολουθώ το Ιράν γιατί το Ιράν είναι το πραγματικό πρόβλημα".


Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα ο Ντόναλτ Τραμπ απέρριψε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Νικολάς Μαδούρο.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε χθες θετικά διακείμενος στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών, εντός του 2019, ενώ προβλέπονταν για το 2020 κι ενώ το κοινοβούλιο ελέγχεται αυτή τη στιγμή από την αντιπολίτευση.

Παρόλα αυτά συνεχίζει να αψηφά τη Δύση ενώ λήγει σήμερα το τελεσίγραφο που έχουν απευθύνει έξι χώρες της ΕΕ, οι οποίες τον καλούν να συγκαλέσει νέες προεδρικές εκλογές, διαφορετικά θα αναγνωρίσουν ως πρόεδρο τον αντίπαλο του, τον Χουάν Γκουαϊδό.

Πηγη: CBS