Κλείσιμο

Το ISIS διεκδικεί την ευθύνη για το μακελειό σε εκκλησία στις Φιλιππίνες

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος διεκδικεί την ευθύνη για την διπλή βομβιστική επίθεση σε χριστιανική εκκλησία στις Φιλιππίνες, η οποία στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

Η πρώτη έκρηξη έλαβε χώρα κοντά στην πύλη του ρωμαιοκαθολικού καθεδρικού ναού, στο νησί Χολό, ενώ ήταν σε εξέλιξη η κυριακάτικη λειτουργία. Η δεύτερη βόμβα πυροδοτήθηκε στο χώρο στάθμευσης του ναού, την ώρα αστυνομικοί και στρατιώτες έσπευδαν στο σημείο.

Σε ανακοίνωσή του, που μεταδόθηκε από το προπαγανδιστικό όργανό του Amaq, το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζει πως το χτύπημα εκτελέστηκε από δύο βομβιστές αυτοκτονίας. Ισχυρίζεται πως ο πραγματικός απολογισμός είναι 40 νεκροί, ανάμεσά τους επτά μέλη των σωμάτων ασφαλείας.

Οι τζιχαντιστές συχνά «φουσκώνουν» τον αριθμό των θυμάτων τους προκειμένου να εντυπωσιάσουν ή αναλαμβάνουν την ευθύνη για χτυπήματα με τα οποία δεν έχουν επιχειρησιακή σύνδεση. Η ανακοίνωση του ISIS μεταδόθηκε από την αμερικανική υπηρεσία SITE, που παρακολουθεί την προπαγάνδα της οργάνωσης στο διαδίκτυο.

Η επίθεση έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα όπου οι πολίτες ζήτησαν μεγαλύτερη αυτονομία για τις περιοχές των νότιων Φιλιππίνων όπου κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο, αν και οι κάτοικοι του νησιού όπου βρίσκεται το Χόλο απέρριψαν την πρόταση.

Ο υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων διαβεβαίωσε πως το κράτος θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις του ώστε να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.
Πηγή: skai.gr