Βρετανία: 12.000 άνθρωποι κοιμούνται κάθε βράδυ στον δρόμο (VIDEO)

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει στην Βρετανία το πρόβλημα των άστεγων ανθρώπων. Η Βρετανία, που είναι μία από τις χώρες του πλανήτη με το μεγαλύτερο κόστος αγοράς ή ενοικίασης σπιτιού, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρή στεγαστική κρίση. 

Το ίδρυμα Κρίση Αστέγων υπολογίζει ότι 12.000 άνθρωποι κοιμούνται σε αυτοκίνητα, λεωφορεία, τρένα και σκηνές κάθε βράδυ σε ολόκληρη τη χώρα. 

Το βρετανικό δίκτυο BBC κατέγραψε την ιστορία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που έμεινε άστεγο και εξομολογήθηκε ότι επί 9 εβδομάδες κοιμόταν στο αυτοκίνητο του. 

Οι 54χρονοι Τίνα και Γουίνστον Ρέιντ έμεναν για καιρό σε ένα τροχόσπιτο στο Έσεξ. Όταν παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα με τον σωλήνα αποχέτευσης έμειναν άστεγοι και χρειάστηκε να κοιμούνται στο αυτοκίνητο τους, μέχρι το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής να τους παραχωρήσει ένα σπίτι. 

Το ζευγάρι κοιμόταν με τα μπουφάν και κουβέρτες. Ωστόσο, νοσηλεύθηκαν αρκετές φορές στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας και χιονίστρες από το κρύο. Μεγάλος άθλος ήταν και το να παραμείνουν καθαροί. Έπλεναν τα δόντια τους και καθαρίζονταν σε τουαλέτες σούπερ μάρκετ. 

Πηγή: skai.gr