HΠΑ: Νοσηλευτής βίασε και άφησε έγκυο ασθενή με νοητικά προβλήματα

Οι αστυνομικές αρχές του Φοίνιξ, στην Αριζόνα, συνέλαβαν έναν νοσοκόμο που φέρεται να βίασε και να άφησε έγκυο 29χρονη ασθενή, η οποία νοσηλεύεται εδώ και μια δεκαετία σε ιδιωτικό κέντρο ιατρικής περίθαλψης για χρόνιες παθήσεις.

Η γυναίκα, που αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά και οργανικά προβλήματα από την ηλικία των 3 ετών, γέννησε στις 29 Δεκεμβρίου ένα υγιέστατο αγοράκι.

Αξίζει να σημειωθεί πως κανείς εντός της κλινικής δεν είχε αντιληφθεί μέχρι και την ώρα του τοκετού πως η 29χρονη κυοφορούσε.

Όπως αναφέρουν οι γονείς της, η διανοητική της αναπηρία είναι απότοκο των επιληπτικών κρίσεων που παρουσίασε στην πρώιμη παιδική ηλικία. Ενώ δεν μιλάει, έχει κάποια κινητικότητα στα άκρα, το κεφάλι και το λαιμό της. Απαντά επίσης σε ήχους, έχει εκφράσεις προσώπου ενώ αλληλεπιδρά με άτομα με τα οποία έχει οικειότητα.

O 36χρνος νοσηλευτής Νέιθαν Σάδερλαντ, ο οποίος και ήταν ο κατά κύριο λόγο επιφορτισμένος με την φροντίδα της κοπέλας, θεωρήθηκε από την πρώτη στιγμή ύποπτος.

Κατόπιν λήψης δείγματος DNA στην οποία και υπεβλήθη, διαπιστώθηκε πως το γενετικό υλικό ταυτιζόταν με του βρέφους.

Ο νοσηλευτής είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της κακοποίησης ανήμπορου ενηλίκου, όπως διευκρίνισε στην σχετική συνέντευξη τύπου, ο Τόμι Τόμσον, επικεφαλής των αρχών.

"Το μωρό, όπως με διαβεβαιώνουν, είναι καλά", πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, το περιθώριο του πρωτοφανούς αυτού περιστατικού, την παραίτηση του υπέβαλε ο γενικός διευθυντής του ιατρικού κέντρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια του θύματος είναι διατεθειμένη να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους.

Πηγή: AP
Πηγή: skai.gr