Κλείσιμο

Τα drones στο Γκάτγουικ στοίχισαν 15 εκατ. στερλίνες στην Easy Jet

Δεκαπέντε εκατομμύρια στερλίνες στοίχισε στην EasyJet το εναέριο κυκλοφοριακό χάος διάρκειας 36 ωρών που προκλήθηκε από τα drones που πέταξαν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ίδια η βρετανική αεροπορική εταιρεία.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε από τα drones στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας επηρέασε 82.000 πελάτες της και οδήγησε στη ματαίωση περισσότερων από 400 πτήσεών της ενόψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το χάος στοίχισε συνολικά 15 εκατομμύρια στερλίνες, καθώς η απώλεια εσόδων της εταιρείας από τις χαμένες πτήσεις ήταν πέντε εκατομμύρια στερλίνες ενώ δέκα εκατομμύρια στερλίνες έδωσε η εταιρεία για να παρέχει βοήθεια προς τους πελάτες της.

Υπενθυμίζεται ότι το Γκάτγουικ αναγκάστηκε τον Δεκέμβριο να κλείσει τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης όταν πέταξαν drones κοντά στον χώρο του στο νότιο Λονδίνου στο πιο σοβαρό περιστατικό που έχουν προκαλέσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μεγάλο αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι 1.000 πτήσεις ματαιώθηκαν ή εκτράπηκαν και 140.000 επιβάτες επηρεάστηκαν στις τρεις ημέρες που διήρκεσε η αναστάτωση
Πηγή: skai.gr