Νεκρός ο Καναδός που είχε απαχθεί από τζιχαντιστές στη Μπουρκίνα Φάσο

Ο Καναδάς εξέφρασε «αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη» για τη δολοφονία ενός Καναδού ο οποίος είχε απαχθεί από τζιχαντιστές στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ.

Ο Κερκ Γούντμαν απήχθη από μια τζιχαντιστική οργάνωση που επέδραμε στις εγκαταστάσεις της μεταλλευτικής εταιρίας Progress Minerals με έδρα το Βανκούβερ κοντά στα σύνορα της χώρας με τον Νίγηρα και το Μαλί το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας της Μπουρκίνα Φάσο.

Το διάτρητο από σφαίρες σώμα του εντοπίστηκε από κατοίκους περίπου 100 χλμ. από το σημείο της απαγωγής, πιο κοντά στα σύνορα με το Μαλί, μετέδωσε το Radio-Canada.

«Ο Καναδάς καταδικάζει τους υπευθύνους για αυτό το φρικτό έγκλημα», ανέφερε σε δήλωσή της η Φρίλαντ. «Εργαζόμαστε από κοινού με την κυβέρνηση της Μπουρκίνα Φάσο και άλλους διεθνείς εταίρους προκειμένου να εντοπίσουμε τους υπευθύνους και να τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης».

Εξέφρασε επίσης τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης στην οικογένεια του Γούντμαν και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Σε δήλωση που απέστειλε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα ΜΜΕ, ο γιος του Γούντμαν, Ματ, που εργάζεται ως δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο CTV News στο Έντμοντον της Αλμπέρτα, είπε πως η οικογένεια έμαθε για τη μακάβρια ανακάλυψη σήμερα το πρωί.

«Ο Κερκ ήταν ένας αξιαγάπητος και σκληρά εργαζόμενος σύζυγος, πατέρας, γιος και αδελφός. Δεν θα περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να μας λείψει», είπε.

Η Έντιθ Μπλες, 34 ετών, επίσης από τον Καναδά, και ο Ιταλός φίλος της Λούκα Τατσέτι, 30 ετών, αγνούνται από τα μέσα Δεκεμβρίου και φέρεται να έχουν πέσει θύματα απαγωγής στην Μπουρκίνα Φάσο.

Το ζευγάρι ταξίδευε με αυτοκίνητο όταν έγιναν γνωστά τα τελευταία νέα για αυτούς από την πόλη Μπόμπο-Ντιουλάσο (δυτικά) στις 15 Δεκεμβρίου.