Κένυα: Το μέλος των SAS με το τζιν παντελόνι που έσωσε δεκάδες ανθρώπους

Τη ζωή του ριψοκινδύνεψε ένας άνδρας με τζιν παντελόνι και αυτόματο όπλο για να διασώσει όσους περισσότερους ενοίκους μπορούσε κατά την αιματηρή επίθεση της οργάνωσης Αλ Σαπάμπ σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Ναϊρόμπι. Στην Κένυα και στο Ηνωμένο Βασίλειο ο άνδρας αυτός (αγνώστων στοιχείων για ευνόητους λόγους) αποκαλείται, και δικαίως, ήρωας. 



Ο άγνωστος όμως αυτός άνδρας, δεν ήταν οποιοσδήποτε: πρόκειται για εμπειροπόλεμο Βρετανό στρατιωτικό με θητεία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και μέλος των ειδικών δυνάμεων SAS που θεωρούνται η  πιο μάχιμη μονάδα στον κόσμο και έχει την τιμή να είναι το πρότυπο που ακολουθούν σχεδόν όλες οι Ειδικές Δυνάμεις του κόσμου. Το σύνθημα των Βρετανών που ανήκουν στις επίλεκτες μονάδες SAS, είναι: "όποιος τολμάει, νικάει".



"Εκπαίδευε άνδρες των δυνάμεων της Κένυας όταν σημειώθηκε συναγερμός, οπότε μπήκε μέσα (στο ξενοδοχείο)... Οι βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις κατευθύνονται πάντα προς τους ήχους των πυροβολισμών" ανέφερε ένας μάρτυρας. 



Ο Βρετανός τηλεφώνησε στις δυνάμεις ασφαλείας μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς στην περιοχή. Φόρεσε όπως - όπως τον εξοπλισμό του και πήρε τα όπλα του για να βοηθήσει στην εκκένωση της ξενοδοχειακής μονάδας που δέχτηκε επίθεση από τους τρομοκράτες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι.

"Οι SAS δεν αστοχούν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πράξεις του έσωσαν ζωές" τόνισε ο μάρτυρας. 


Γράφημα The SUN



Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από κάμερα ασφαλείας με τον καμικάζι αυτοκτονίας