Κλείσιμο

Πάνω από 20 οι νεκροί από το χτύπημα των ισλαμιστών στο Ναϊρόμπι

Σε τουλάχιστον 21 ανέρχονται, σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό, οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο και συγκρότημα με γραφεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για 14 θύματα, όμως περισσότερα πτώματα ανακαλύφθηκαν στο σημείο του μακελειού κατά τις έρευνες των σωστικών συνεργείων. Σε 28 ανέρχονται οι τραυματίες.

O αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς, το βράδυ ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε πως 19 δηλωμένοι αγνοούμενοι δεν έχουν βρεθεί.

Το χτύπημα άρχισε γύρω στις 15:00 μετά το μεσημέρι της Τρίτης και συνεχίστηκε έως το πρωί της Τετάρτης. Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους πέντε δράστες μετά από πολύωρες μάχες.

Την ευθύνη έχει αναλάβει η ακραία ισλαμική οργάνωση αλ-Σαμπάμπ, σύμμαχος της αλ-Κάιντα στην βόρεια και ανατολική Αφρική.

Η αλ-Σαμπάμπ έχει έδρα την Σομαλία, όπου προσπαθεί να ανατρέψει την κυβέρνηση και να επιβάλει μία αυστηρή ανάγνωση του ισλαμικού νόμου, όμως επιχειρεί και στην γειτονική Κένυα ως αντίποινα για την αποστολή κενυατικών ειρηνευτικών δυνάμεων σε σομαλικό έδαφος.
Πηγή: skai.gr