Κλείσιμο

Σαλβίνι υπέρ ορυκτών: Δεν θα κυκλοφορούμε με κεριά και θα καίμε κούτσουρα

Υπέρ της χρήσης ορυκτών καυσίμων τάχθηκε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι αφήνοντας αιχμές για τον κυβερνητικό εταίρο Κίνημα Πέντε Αστέρων.

«Δεν μπορείτε να λέτε όχι στον άνθρακα, όχι στο πετρέλαιο, όχι στο μεθάνιο, όχι στην (υπεράκτια) γεώτρηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι, ο οποίος βρίσκεται στη Σαρδηνία στο πλαίσιο κυβερνητικών και κομματικών συναντήσεων του κόμματός του Λέγκα. «Δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε με κεριά και να καίμε κούτσουρα... Μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε κάπου μόνο με "όχι"» σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Λέγκα.

Οι εταίροι του
συνασπισμού του Συνδέσμου στο Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) έχουν πυροβοληθεί για την αντίθεσή τους σε ορισμένα έργα υποδομής, συμπεριλαμβανομένης της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας TAV Τορίνο-Λυών και γεώτρησης στην Αδριατική.

Σημειώνεται ότι οι Πεντάστεροι αντιτίθενται σε έργα υποδομής όπως οι γεωτρήσεις στην Αδριατική και προωθούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Πηγή: skai.gr