Εκρήξεις και πυροβολισμοί σε ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι (upd)

Τρομοκρατική επίθεση με εκρήξεις και πυροβολισμούς βρίσκεται σε εξέλιξη από μεσημέρι σε ξενοδοχείο και συγκρότημα γραφείων στο Ναϊρόμπι, πρωτεύουσα της Κένυας.

Για τουλάχιστον επτά νεκρούς κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, ενώ φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μέτρησε πέντε νεκρούς. Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός.

Η επιχείρηση των Αρχών παραμένει σε εξέλιξη. Ο επιθεωρητής της Αστυνομίας δήλωσε το βράδυ πως έξι από τους επτά ορόφους του ξενοδοχείου είναι «καθαροί» ενώ οι προσπάθειες συνεχίζονται σε γειτονικά κτήρια.

Η ακραία ισλαμιστική οργάνωση αλ-Σαμπάμπ, που έχει έδρα την Σομαλία, ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα, λέγοντας πως οι μαχητές της είναι ακόμα στο συγκρότημα.

«Δεχόμαστε επίθεση», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αυτόπτης μάρτυρας που βρίσκεται μέσα στο συγκρότημα. Άλλος μάρτυρας είπε στο Associated Press ότι κρύφτηκε αφότου άκουσε τα πρώτα πυρά κι ότι είδε συναδέλφους του να τρέχουν πανικόβλητοι.

Τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν πλάνα που εικονίζουν καπνούς να αναδύονται προς τον ουρανό. Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν πολλά αυτοκίνητα να φλέγονται.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, περιλαμβανομένων ανδρών των αντιτρομοκρατικών μονάδων.

Το περιστατικό επαναφέρει στην μνήμη την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Westgate το 2013, όταν ένοπλοι της αλ-Σαμπάμπ προκάλεσαν τον θάνατο 67 ανθρώπων.


Πηγή: skai.gr