Έντεκα χρόνια φυλακή για τον ισραηλινό υπουργό που κατασκόπευε για το Ιράν

Εξωδικαστικό συμβιβασμό που προβλέπει ότι θα εκτίσει ποινή κάθειρξης 11 ετών για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν δέχτηκε ο υπόδικος πρώην υπουργός του Ισραήλ, Γκόνεν Σέγκεφ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας ο κ. Σέγκεφ θα παραδεχτεί πως έδρασε κατασκοπευτικά κι ότι διοχέτευσε μυστικές πληροφορίες σε εχθρό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Τελ Αβίβ.

Η ποινή θα ανακοινωθεί επισήμως στο δικαστήριο στις 11 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σέγκεφ υπηρέτησε ως υπουργός ενέργειας και υποδομών μεταξύ 1995 και 1996. Η δίκη του έγινε επί το πλείστον κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά την σύλληψη του πρώην υπουργού η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ είχε υποστηρίξει πως ο κ. Σέγκεφ είχε συναντηθεί με τους χειριστές του δύο φορές στο Ιράν και σε πολλές άλλες περιπτώσεις σε ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Έκτοτε δεν έχουν δημοσιευτεί αξιόλογες πληροφορίες για την υπόθεση.

Δεν πρόκειται για την πρώτη περιπέτεια του κ. Σέγκεφ με την ισραηλινή Δικαιοσύνη. Το 2004 είχε συλληφθεί για την λαθραία εισαγωγή 32.000 χαπιών του ναρκωτικού «Έκσταση» από το Ισραήλ με τη χρήση διπλωματικού διαβατηρίου που είχε λήξει.
Πηγή: skai.gr