Πέπλο μυστηρίου με την «παραίτηση» του βασιλιά της Μαλαισίας

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Μαλαισία η είδηση ότι ο βασιλιάς Μοχάμεντ ο Πέμπτος εγκαταλείπει τον θρόνο του εν μέσω φημών ότι παντρεύτηκε την νεαρή Ρωσίδα καλλονή και πρώην Μις Μόσχα, Οξάνα Βοεβοντίνα. 

Εδώ και εβδομάδες υπήρχε έντονη φημολογία για το μέλλον του βασιλιά που απουσίαζε με αναρρωτική άδεια από τον περασμένο Νοέμβριο. Τελικά χθες το παλάτι επιβεβαίωσε ότι ο 49χρονος σουλτάνος αφήνει τον θρόνο αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες του γάμου. Αυτή είναι και η πρώτη φορά που βασιλιάς «παραιτείται» στην Μαλαισία μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας από την βρετανική αποικιοκρατία το 1957. 

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ βρισκόταν στην θέση μόλις από το 2016. Στην Μαλαισία η θητεία των βασιλιάδων είναι πενταετής. Οι μονάρχες εναλλάσσονται και επιλέγονται από το Σώμα των 9 σουλτάνων των κύριων πολιτειών της Μαλαισίας. 

Τα ΜΜΕ της Μαλαισίας επιμένουν ότι ο βασιλιάς υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τους σουλτάνους, που επιχειρούν να προστατεύσουν την φήμη και το κύρος του θεσμού της μοναρχίας. 

Ο φημολογούμενος γάμος του με το πρώην μοντέλο, Οξάνα Βοεβοντίνα δεν βοήθησε αυτή την εικόνα. Η 25χρονη που διακρίθηκε στα καλλιστεία έχει λάβει μέρος και σε ριάλιτι, όπου εμφανίζεται να κάνει σεξ με άλλον διαγωνιζόμενο. 

Σήμερα η νεαρή φέρεται να έχει αφήσει πίσω της αυτές τις μέρες. Δημοσιεύματα την θέλουν να ασπάστηκε το Ισλάμ, να φόρεσε μαντίλα και να υιοθέτησε το μουσουλμανικό όνομα Ριάνα.

Πηγή: skai.gr