Η Ταϊλάνδη δεν απελαύνει τη 18χρονη από Σαουδική Αραβία - Έπεσε θύμα βίας

Η Ταϊλάνδη γνωστοποίησε, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Reuters, δεν προτίθεται να απελάσει στο Κουβέιτ τη 18χρονη Σαουδαραβίδα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας. 

Η νεαρή γυναίκα που εγκατέλειψε την οικογένειά της είχε οχυρωθεί στο αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης, αρνούμενη να επιτρέψει σε αξιωματούχους της υπηρεσίας μετανάστευσης να τη βάλουν σε μια πτήση για το Κουβέιτ φοβούμενη ότι η οικογένειά της θα τη σκοτώσει.

Η Ράχαφ Μοχάμεντ αλ Κούνουν βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ από το Σάββατο, όταν της απαγορεύθηκε η είσοδος από τις ταϊλανδέζικες αρχές. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι η πρεσβεία της χώρας είχε κατασχέσει το διαβατήριό της, λέγοντας σε ένα Tweet ότι τη σταμάτησαν στο αεροδρόμιο για παραβίαση των νόμων της μετανάστευσης της Ταϊλάνδης.

Η Κούνουν ανάρτησε ένα βίντεο στο Twitter την Δευτέρα στο οποίο οχυρώνεται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της βάζοντας στην πόρτα ένα τραπέζι και ένα στρώμα.


Η κοπέλα δήλωσε πως υπέστη ξυλοδαρμό από άρρενες συγγενείς της, που απείλησαν να τη δολοφονήσουν και την κράτησαν κλεισμένη σε ένα δωμάτιο για έξι μήνες επειδή έκοψε τα μαλλιά της.

«Οι αδελφοί και η οικογένειά μου και στελέχη της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας θα με περιμένουν στο Κουβέιτ για να με σκοτώσουν» ανέφερε φοβισμένη.

«Η ζωή μου κινδυνεύει. Η οικογένειά μου απειλεί να με σκοτώσει για τα πιο ασήμαντα πράγματα» πρόσθεσε. 

«Δεν μού επιτρέπουν να οδηγήσω ή να ταξιδέψω... Είμαι καταπιεσμένη. Λατρεύω τη ζωή και την εργασία και είμαι πολύ φιλόδοξη, αλλά η οικογένειά μου με εμποδίζει να ζήσω» είναι η κραυγή απελπισίας της 18χρονης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ