Ενδοκυβερνητική κόντρα στην Ιταλία για την τύχη εγκλωβισμένων μεταναστών

Ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στην Ιταλία με αφορμή την τύχη μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι επί ημέρες στην θάλασσα.

Περίπου 50 μετανάστες, που διασώθηκαν στην Μεσόγειο τον Δεκέμβριο, περιμένουν επί ημέρες σε δύο πλοία κοντά στις ακτές της Μάλτας, καθώς τόσο η Ρώμη όσο και η Βαλέτα αρνούνται να επιτρέψουν την αποβίβασή τους.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο κάλεσε μεν την Μάλτα να επιτρέψει την αποβίβαση των μεταναστών, όμως προσέθεσε πως η Ιταλία μπορεί να υποδεχτεί μητέρες και τα παιδιά τους.

Ο Ματέο Σαλβίνι ωστόσο, έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης της Λέγκας, διαμήνυσε μέσω Twitter πως η Ιταλία δεν πρέπει να παραλάβει ούτε έναν διασωθέντα.

«Η βούληση είναι δύναμη, δεν υποχωρώ ούτε χιλιοστό» έγραψε στο Twitter ο κ. Σαλβίνι, προσθέτοντας πως οι αφίξεις και αιτήσεις για άσυλο έχουν μειωθεί.

Σε μεταγενέστερη ανάρτηση έβαλε στο στόχαστρό του τις ΜΚΟ που επιχειρούν στην Μεσόγειο, λέγοντας πως δεν θα υποχωρήσει σε «εκβιασμούς».

Ο κ. Σαλβίνι έχει μετατρέψει την σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική σε κύριο πολιτικό όχημά του, αναβαθμίζοντας δημοσκοπικά την Λέγκα ακόμα και μετά την συνεργασία με τα Πέντε Αστέρια.
Πηγή: skai.gr