Αντώνης Βαθιώτης: Ένας Έλληνας φυλακισμένος στην χώρα του Μαδούρο

Στις φύλακες ύψιστης ασφάλειας της Κολομβίας "Λα Πικότα", βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο ο Αντώνης Βαθιώτης, ο Έλληνας αντικαθεστωτικός του Νικόλας Μαδούρο, ο οποίος συνεκλήθη με ελληνικό ένταλμα.

Ο Βαθιώτης, ο οποίος ζούσε στη Βενεζουελα 38 χρονια, αλλά και οι συγγενείς του, καταγγέλλουν ότι η Ελλάδα συνεργάστηκε με την Βενεζουέλα προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές.

Συγκεκριμένα, δηλώνει πολιτικός κρατούμενος του Μαδούρο, εκφράζοντας ανοικτά την πεποίθηση πως η ελληνική κυβέρνηση συνεργάστηκε με το καθεστώς Μαδούρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προχωρήσουν διαδικασίες έκδοσης διεθνούς εντάλματος και να συλληφθεί στην Κολομβία.

Το διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από την Ελλάδα μετά από αίτημα της Βενεζουέλας.

Ο Βαθιώτης, που είχε καταφύγει στην Κολομβία προκειμένου να ζητήσει πολιτικό άσυλο, κατηγορείται ότι την περίοδο της μεγάλης λαϊκής εξέγερσης κατά του Μαδούρο, τον Φεβρουάριο του 2014, πυροβόλησε και σκότωσε λοχαγό που μετείχε στην καταστολή των διαδηλώσεων.

Ο ιδιος, αρνείται της κατηγορίες και υποστηρίζει μάλιστα πως κατά την ημέρα της δολοφονίας δεν βρισκόταν καν στην Βενεζουέλα.


Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα με επίσημο έγγραφο, που παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, χαρακτηρίζει τον Βαθιώτη "πολίτικο κρατούμενο".

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, οπού βασίστηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης, δείχνει να υιοθέτει το κατηγορητήριο Μαδούρο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη λαϊκή, κατά την διάρκεια της οποίας 50 διαδηλωτές δολοφονηθήκαν, ως "διατάραξη της δημόσιας τάξης".