Κλείσιμο

Τσαβόυσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε στις ΗΠΑ να μελετήσουν τους S-400

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα, Αλεξέι Γερκόφ, τον διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να μελετήσουν την τεχνολογία του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, όπως αναφέρει πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου είχε ανακοινώσει την Τετάρτη μέσω twitter ότι συναντήθηκε με τον Ρώσο πρέσβη, χωρίς ωστόσο να αναφέρει λεπτομέρειες για τη συνάντηση.

Πρόσφατα το Βloomberg ανέφερε, επικαλούμενο δύο πηγές, ότι η Τουρκία είχε δεσμευτεί να επιτρέψει στις ΗΠΑ να μελετήσουν το αντιπυραυλικό σύστημα, το οποίο η Ρωσία αναμένεται να παραδώσει στην Τουρκία στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Τις συγκεκριμένες αναφορές απέρριψε με τη σειρά του και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επιβεβαιώσει την οριστικοποίηση της συμφωνίας για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία «χωρίς καμία αμφιβολία».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Άγκυρα υπέγραψε δανειακή σύμβαση με τη Μόσχα για την αγορά των πυραυλικών συστημάτων. Η συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προέβλεπε ότι το 55% του ποσού θα καλυπτόταν με δάνειο από ρωσικά κεφάλαια.


Πηγή: skai.gr με πληροφορίες από sputnik.com