Εξομολόγηση της Τατιάνα Νάφκα για τον στενό συνεργάτη του Πούτιν, Ντ.Πεσκόφ

Η εντυπωσιακή σύζυγος του Ντμίτρι Πεσκόφ, Τατιάνα Νάφκα, σε μια εκτενή της συνέντευξη στο πρακτορείο TASS μιλάει για τη δουλειά της, ως παραγωγός πλέον ενός νέου σόου στο πάγο, που θα παρουσιάσει στις 27 Δεκεμβρίου με τίτλο «Κόκκινο λουλούδι», για τον σύζυγό της, την κόρη της, την σταδιοδρομία και την ζωή της.

Φυσικά ως σύζυγος του ανθρώπου που βρίσκεται καθημερινά και ανα πάσα στιγμή δίπλα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι φυσικό να επικεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας και να προκαλεί το ενδιαφέρον των απλών ανθρώπων, που θέλουν να μάθουν πως μια πρώην Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο καλλιτεχνικό πατινάζ, περνάει την ζωή της με τον Ντιμίτρι Πεσκόφ.

Ως μια δημοφιλής και δραστήρια καλλιτέχνης του καλλιτεχνικού πατινάζ, μιλάει για τις αγωνίες της, τα άγχη που έζησε μέχρι να στήσει, ως παραγωγός πλέον παραστάσεων στον πάγο, το νέο μιούζικαλ με τίτλο «Το Κόκκινο λουλούδι» που θα παρουσιάσει στις 27 Δεκεμβρίου στο παγοδρόμιο του Megasport της Μόσχας, μετά το πρώτο της έργο «Ρουσλάν και Λουντμίλα που είχε παρουσιάσει πέρυσι. Η Τατιάνα Νάφκα επισημαίνει ότι ο σύζυγός της Ντμίτρι Πεσκόφ «αντιμετωπίζει με ηρεμία την επαγγελματική δραστηριότητα, δεν την πιέζει, δεν επιμένει « και την συμβουλεύει εάν του το ζητήσει» ότι «ένοιωθε περήφανος με την πρώτη παράσταση που ανέβασε. Και από την άλλη καταλάβαινε από την αρχή πόσο δύσκολο είναι να στήσεις ένα τέτοιο έργο, και ανησυχούσε, αν θα άντεχα ένα τέτοιο φορτίο».

Η Τατιάνα Λάφκα που είχε διακριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο το 2006, εκθειάζει την μητέρα της που υπήρξε πάντα πολύτιμος συμπαραστάτης στην καριέρα της και ήταν ο άνθρωπος που τη παρότρυνε να συνεχίσει ακόμη και μετά την εγκυμοσύνη της, όταν έφερε στον κόσμο την κόρη της Νάντια, η οποία έχει άριστες επιδόσεις στην εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας. Ωστόσο η Τατιάνα Λάφκα, όσο και αν αναφέρεται στην επαγγελματική της δραστηριότητα δεν παύει σε κάθε ευκαιρία να εκθειάζει τον σύζυγό της, ο οποίος βλέποντας την καταπονημένη όταν γύριζε από τις πρόβες στις πέντε ή έξι το πρωί και έτρεμε, την ρωτούσε ‘αν κρύωνε’. Στο ερώτημα ποιος χρηματοδοτεί το μιούζικαλ που ανεβάζει, η Τατιάνα Νάφκα δηλώνει με τρόπο κατηγορηματικό προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι το χρηματοδοτεί με δικά της χρήματα και διάφοροι χορηγοί, τονίζοντας επίσης ότι αρκετοί καλλιτέχνες εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν σ’ αυτό, ‘όχι όμως εξαιτίας του συζύγου της, αλλά όπως λέει επειδή η ομάδα της δημιουργεί ένα ποιοτικό προϊόν.

Η ίδια θα ήθελε αυτές τις γιορτινές μέρες να είναι στο σπίτι της με την οικογένεια της, αλλά όπως λέει οι καλλιτέχνες είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν όταν οι άλλοι έχουν αργίες. Η Τατιάνα Νάφκα είναι ετοιμόλογη και κατηγορηματική στις απαντήσεις της. Ακόμα και όταν ο δημοσιογράφος του ρωσικού πρακτορείου την ρωτάει αν «ο σύζυγός της την ζηλεύει;» εκείνη απαντά με ένα ερώτημα : «Την δουλειά μου ή τον παρτενέρ μου στον πάγο;» για να δηλώσει κατηγορηματικά «Φυσικά, είναι ο κυρίαρχος και αυτό είναι το καλό!». Αλλά και στο ερώτημα αν «στην ζωή σας άλλαξαν πολλά μετά το γάμο;» η Τατιάν Νάφκα απαντά: «Δύσκολο ερώτημα. Γενικά, στην ψυχή μου έμεινα αυτή που ήμουνα. Όμως σε κάποια στιγμή άρχισα να αντιλαμβάνομαι, ότι δεν είμαι η αθλήτρια Τατιάνα Νάφκα, αλλά η σύζυγος ενός γνωστού πολιτικού και ευυπόληπτου ανθρώπου. Που σημαίνει ότι πρέπει να προσέχω τα πάντα, ακόμη και την εξωτερική μου εμφάνιση».

Κάποτε, διάφορα μέσα είχαν γράψει ότι η Τατιάνα Νάφκα δεν προσέχει το ντύσιμο του Ντμίτρι Πεσκόφ, επειδή είχε φορέσει σε κάποιες μέρες αναψυχής ένα παντελόνι που έμοιαζε με σαλβάρι κόκκινου χρώματος και μάλιστα έγραψαν ότι το παντελόνι είναι δικό της. Εκείνη όμως και πάλι είναι κατηγορηματική δηλώνοντας ότι το παντελόνι είναι δικό του!, αποκαλύπτοντας ότι το κόκκινο χρώμα είναι το αγαπημένο του χρώμα, και πως χάρη σ’ αυτόν στην γκαρνταρόμπα της άρχισαν να εμφανίζονται πολλά πράγματα με αυτό το χρώμα. Στο ερώτημα βέβαια «αν συμμετέχει στην δημιουργία του ίματζ του συζύγου της, η Τατιάνα Νάφκα λέει ότι ο σύζυγός της έχει την δική του άποψη για το ντύσιμο «αλλά μπόρεσα λίγο να επηρεάσω το στιλ του Ντμίτρι Σεργκέγιεβιτς, κάνοντας τον λίγο πιο σύγχρονο. Αλλά υπογραμμίζω τα κόκκινο παντελόνι ήταν αποκλειστικά επιλογή του συζύγου. Όλη του η ζωή κυλάει με το να φοράει σοβαρά κουστούμια και γραβάτες, γι αυτό μόλις υπάρξει η παραμικρή ευκαιρία επιλέγει το σπόρ ντύσιμο που τον κάνει να νοιώθει άνετα και να κινείται ελεύθερα. Ακόμη και όταν πηγαίνουμε επίσκεψη προσπαθεί να ντυθεί απλά πιο δημοκρατικά».

Η Τατιάνα Νάφκα δεν κρύβει την πικρία της για τα επικριτικά σχόλια και αναληθείς αναφορές που είχαν γράψει για τον γάμο της με το Ντμίτρι Πεσκόφ, δηλώνοντας ότι στην αρχή είχε σοκαριστεί και δεν καταλάβαινε για ποιο λόγο έγραφαν διάφορα ψέματα, στην συνέχεια όμως, ‘οπλίστηκε’ χάρη στον σύζυγό της, δηλώνοντας ότι ζουν «έντιμα, δεν κάνουν κακό σε κανένα και δουλεύουν πολύ»
Και οι δύο είναι τόσο απασχολημένοι που «μερικές φορές βλεπόμαστε στο πρωϊνό, και ρωτάμε ο ένας τον άλλο «Τι τα χρειαζόμαστε αυτά; Γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε όπως οι φυσιολογικοί άνθρωποι;».

«Και τι απαντάτε; Ρωτάει ο δημοσιογράφος: «Είναι πολύ σημαντικό όταν δύο ανεξάρτητοι άνθρωποι ζουν μαζί, χωρίς να εμποδίζουν ο ένας τον άλλον και δεν απαιτούν από τον σύντροφο τους τίποτα άλλο εκτός από αγάπη. Κατά την άποψη αυτή είναι η εγγύηση για μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή» απαντάει η Τατιάνα Νάφκα.Αλλά και στο ερώτημα «Μιλάτε για την δουλειά σας όταν βρίσκεστε στο σπίτι;» η Νάφκα απαντάει επίσης με ρεαλισμό: «Για την δική μου δουλειά μπορώ, για την δική του δουλειά είναι ουσιαστικό αδύνατο. Προσπαθώ να μη κάνει περιττές ερωτήσεις. Είναι η περίπτωση που λένε, λιγότερα ξέρεις καλύτερα κοιμάσαι. Αλλά και ο Ντμίτρι Σεργκέγιεβιτς θέλει να ξεκουραστεί λίγο από τις ευθύνες. Ούτω ή άλλως δεν αποχωρίζεται το κινητό του τηλέφωνο, ακόμη και την Κυριακή το πρωί δεν το κλείνει ούτε για μια ώρα. Και όσες φορές κι αν του το ζήτησα  πήρα πάντα την ίδια απάντηση: «Δεν μπορώ, δεν γίνεται. Ο σύζυγός μου είναι πολύ υπεύθυνος άνθρωπος. Σε όλα. Και στην δουλειά του, και στις σχέσεις του με τα παιδιά και με τους συγγενείς και τους φίλους και τους συναδέλφους του. Σ αυτό μοιάζουμε. Βέβαια κι εγώ έχω πολλές έγνοιες, φυσικά λιγότερες. Βέβαια υπάρχουν περίοδοι χαλάρωσης. Ακριβώς σήμερα έκλεψα μισή μέρα και κάθισα με την Ναντιούσα (την κόρης της) με την οποία περάσαμε περίφημα».

Η Τατιάνα Νάφκα, είναι πράγματι ένας άνθρωπος δραστήριος, που δεν σταματάει να δουλεύει όπως και ο σύζυγός της, αλλά δεν ξέρει πόσο ακόμα θα κάνει πατινάζ ως πρωταγωνίστρια σε παραστάσεις πάνω στον πάγο. Καθώς όπως λέει «δεν είμαστε ηθοποιοί του θεάτρου ή τραγουδιστές της όπερας, οι οποίοι μπορούν μέχρι τα βαθειά γεράματα να παίζουν στην σκηνή και να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά. Η καριέρας μας υπό αυτή την έννοια είναι πιο σύντομη».