Αναδίπλωση για την «πιθανότητα μη ύπαρξης drone» στο Γκάτγουικ

Οι αρμόδιες αρχές στη Βρετανία θεωρούν βάσιμες τις μαρτυρίες 67 ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι είδαν drone να πετούν πάνω από το Γκάτγουικ την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας το κλείσιμο του αεροδρομίου επί 34 ώρες.

Η διευκρίνιση από την αστυνομία και κυβερνητικές πηγές το μεσημέρι ακολούθησε τη σύγχυση που είχε προκαλέσει η δήλωση ανώτερου αξιωματούχου της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης του Σάσεξ ότι είναι πιθανό να μην υπήρξαν τελικά οι καταγγελλόμενες πτήσεις drone.

Της διευκρίνισης προηγήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ υπουργών, υπευθύνων του αεροδρομίου και της αστυνομίας υπό τον υπουργό Μεταφορών, Κρις Γκρέιλινγκ. Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η αστυνομία παραδέχθηκε πως ήταν λανθασμένες οι δηλώσεις περί πιθανότητας λάθους στη θέαση drone.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, έχει δαπανήσει 5 εκατομμύρια μετά από το περιστατικό για νέο εξοπλισμό και τεχνολογία αντιμετώπισης παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον.

Κατά την υπουργική τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε επίσης η αξιοποίηση αμυντικών συστημάτων στα αεροδρόμια της χώρας, κατόπιν συζητήσεων της κυβέρνησης με τους διευθυντές όλων των βρετανικών αεροδρομίων την Παρασκευή.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο