Forbes: Ο Τζορτζ Λούκας είναι ο πλουσιότερος διάσημος αστέρας

Την λίστα με τους πλουσιότερους αστέρες του αμερικανικού χώρου του θεάματος δημοσιεύει το περιοδικό Forbes. Πρώτος στην λίστα είναι ο 74χρονος δημιουργός των επικών ταινιών Star Wars, Τζορτζ Λούκας με συνολική περιουσία στα 5,4 δισ. δολάρια. 

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, δηλαδή τα περίπου 4,05 δισ. δολάρια, προήλθαν από την πώληση της εταιρείας παραγωγής του Lucas Film στην Walt Disney το 2012.

Για την κατάταξη στην λίστα το περιοδικό υπολογίζει τα χρήματα, τα ακίνητα, τις μετοχές εταιρειών και τα έργα τέχνης που έχουν στην κατοχή τους οι καλλιτέχνες.

Στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο σκηνοθέτης μεγάλων επιτυχιών, όπως η Λίστα του Σίντλερ, Στίβεν Σπίλμπεργκ με περιουσία 3,7 δισ. δολαρίων. Τρίτη στην κατάταξη αλλά η πιο γυναίκα διάσημη είναι η 64χρονη Όπρα Γουίνφρεϊ, με τηλεοπτική καριέρα και επιχειρήσεις που τις έχουν αποφέρει 2,8 δισ. δολάρια.

Νέα είσοδος στην λίστα είναι το μικρότερο μέλος των αδελφών Καρντάσιαν, η Κάιλι Τζένερ. Η 21χρονη επιχειρηματίας είναι η νεότερη της λίστας και μαζί με τον ράπερ Τζέι Ζι βρίσκονται στην πέμπτη θέση με περιουσιακά στοιχεία στα 900 εκατ. ευρώ ο καθένας.