Κλείσιμο

Τα ξένα ΜΜΕ για την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης βρίσκεται η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο κτίριο του ΣΚΑΙ, σήμερα τα ξημερώματα. 

Όπως αναφέρει το δίκτυο Reuters, μια ισχυρή έκρηξη διέλυσε τα παράθυρα και ισοπέδωσε τα γραφεία του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα, σε μια, σύμφωνα με τις επίσημες αρχές, επίθεση στην Δημοκρατία. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ο ΣΚΑΙ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια και υπάγεται σε μιντιακό όμιλο που περιλαμβάνει ιστοσελίδα, ραδιόφωνο και συνδέεται με την μεγαλύτερη εφημερίδα καθημερινής κυκλοφορίας, της χώρας, την «Καθημερινή». Υπογραμμίζει το δημοσίευμα, τονίζοντας στην συνέχεια πως επιθέσεις σε επιχειρήσεις σε επιχειρήσεις, κρατικά κτίρια, αστυνομικούς σταθμούς και πολιτικά γραφεία δεν είναι κάτι σπάνιο στην Ελλάδα, η οποία έχει ένα μακρύ παρελθόν πολιτικής βίας». 

Για κοινά στοιχεία με το περιστατικό έκρηξης βόμβας στο Εφετείο της οδού Λουκάρεως στις 22 Δεκέμβρη του 2017, για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» κάνει λόγο το Associated Press.

Η επίθεση έχει κάποιες ομοιότητες με την έκρηξη βόμβας σε δικαστήριο στο κέντρο της Αθήνας, στις 22 Δεκεμβρίου του 2017.


Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση είχε αναλάβει η ΟΛΑ, μια οργάνωση της ακροαριστεράς. 

Η Ελλάδα έχει ιστορικό ένοπλων επιθέσεων τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, κυρίως από εξτρεμιστικές ομάδες της ακροαριστεράς που άρχισαν να αναδύονται μετά την επταετή χούντα, η οποία κατέρρευσε το 1974. Οι στόχοι περιλαμβάνουν τράπεζες και πρεσβείες, όπως και αστυνομικά και δικαστικά κτίρια»

Αναλυτικό ρεπορτάζ υπάρχει και στο Τime, στο οποίο και επισημαίνεται ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. 


Τις δηλώσεις της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ολγας Γεροβασίλη αναφέρει εκτός των άλλων η Washington Post.

Παράλληλα, πληροφορίες για την έκρηξη, λεπτομέρειες για το χρονικό του συμβάντος αλλά και αναφορές στην συνεχή ροή του σταθμού, τις τελευταίες ώρες κάνει το δίκτυο ΑΒC.


Τέλος, ρεπορτάζ για την σημερινή επίθεση μεταδίδει και το δίκτυο Sputnik δημοσιεύοντας εικόνες από το σημείο της έκρηξης, όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.