Κλείσιμο

Πούτιν: Το Κρεμλίνο πρέπει να καθοδηγήσει την ραπ, όχι να την απαγορεύσει

Η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει καθοδηγητικό ρόλο στην μουσική ραπ κι όχι να προσπαθήσει να απαγορεύσει την διάδοσή της, διαμήνυσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στον απόηχο της ακύρωσης πολλών συναυλιών και της προσωρινής σύλληψης του διάσημου καλλιτέχνη Husky, ο κ. Πούτιν άφησε να εννοηθεί πως είναι αδύνατο να απαγορεύσεις την ραπ, και συνεπώς το κράτος θα πρέπει με κάποιο τρόπο να προσανατολίσει ή να καθοδηγήσει τον χώρο.

Είπε πως το υπουργείο Πολιτισμού θα μελετήσει την υπόθεση, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα «με μεγάλη προσοχή».

«Η στρατηγική ‘αρπάζω [κάποιον] και δεν τον αφήνω να φύγει’ είναι η πλέον αναποτελεσματική, ή η χειρότερη που μπορούμε να σκεφτούμε», προειδοποίησε ο κ. Πούτιν, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης. «Το αποτέλεσμα θα ήταν το αντίθετο από το προσδοκώμενο».

Υπενθύμισε ότι κάποτε η μουσική βαλς δεν θεωρούνταν εύηχη, όμως εν τέλει ο κόσμος την συμπεριέλαβε στα κλασσικά δημιουργήματα.

Ο Husky, που επικρίνει τις ρωσικές Αρχές στα τραγούδια του, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 ημερών για χουλιγκανισμό αφότου, μετά την ακύρωση συναυλίας του στην νότια πόλη Κρασνοντάρ, τραγούδησε για τους οπαδούς του από την οροφή του αυτοκινήτου του.

Συνομιλώντας με μέλη του προεδρικού συμβουλίου για τις τέχνες ο κ. Πούτιν είπε: «Αναφέρατε πως η ραπ επαφίεται σε τρεις πυλώνες, το σεξ, τα ναρκωτικά και την διαμαρτυρία, όμως από αυτά τα ναρκωτικά προκαλούν την μεγαλύτερη ανησυχία».

Σχολίασε πως τα ναρκωτικά είναι πολύ χειρότερα από βρισιές.
Πηγή: skai.gr