Κοέν: O Τραμπ ήξερε ότι ήταν λάθος να δωροδοκήσει τις δύο γυναίκες

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήξερε πως ήταν λάθος να δωροδοκήσει τις δύο γυναίκες, που διαβεβαίωναν πως είχαν ερωτική σχέση μαζί του, για να τις κάνει να σωπάσουν, δηλώνει ο πρώην δικηγόρος του, ο Μάικλ Κοέν, στην πρώτη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό μέσο των ΗΠΑ, λίγα 24ωρα μετά την καταδίκη του.

Ερωτηθείς στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, αν γνωρίζει, αν ο Ντόναλντ Τραμπ ήξερε πως οι πληρωμές αυτές που έγιναν στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και στην playmate Κάρεν Μακντούγκαλ, ήταν μεμπτές, ο Μάικλ Κοέν απάντησε: «ασφαλώς».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενήργησε έτσι επειδή «ήταν πολύ ανήσυχος για τις επιπτώσεις που αυτό θα μπορούσε να έχουν στις εκλογές», συνέχισε ο Μάικλ Κοέν στις πρώτες δηλώσεις του μετά την καταδίκη του χθες, Πέμπτη, σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διατρανώνει  από την πλευρά του πως ουδέποτε ζήτησε από τον Μάικλ Κοέν να παραβιάσει τον νόμο -- ισχυρισμό τον οποίο ο δικηγόρος διέψευσε χθες μέσω του Twitter μετά την καταδίκη του.

«Δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να το πιστέψει», δήλωσε ο Μάικλ Κοέν στον Τζορτζ Στεφανόπουλο, στην εκπομπή «Good Morning America».

Το ABC μετέδωσε αποσπάσματα της συνέντευξης πριν την μεταδώσει ολόκληρη.

«Κατ' αρχάς, τίποτε απ' όσα γίνονταν στους κόλπους της 'Οργάνωσης Τραμπ' δεν μπορούσε να γίνει χωρίς τη συγκατάθεση του κ. Τραμπ. Με διέταξε να κάνω αυτές τις πληρωμές, με διέταξε να εμπλακώ σ' αυτές τις υποθέσεις», δήλωσε ακόμη ο πρώην άνθρωπος εμπιστοσύνης του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 52χρονος δικηγόρος καταδικάσθηκε επειδή οργάνωσε την πληρωμή 280.000 δολαρίων στις δύο φερόμενες ερωμένες του ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου ώστε να αγοράσει τη σιωπή τους και έτσι «να επηρεάσει τις (προεδρικές) εκλογές» του 2016.

Για τη δικαιοσύνη, οι πληρωμές αυτές αποτελούν παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών.
Πηγή: ABC