Γαλλία: Ενεργοποιήθηκε το διυπουργικό κλιμάκιο αντιμετώπισης κρίσεων

H πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ενεργοποίησε αργά το βράδυ της Τρίτης (τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας) το διυπουργικό κλιμάκιο αντιμετώπισης κρίσης του υπουργείου Εσωτερικών, μετά την αιματηρή επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, ανακοίνωσε το Ματινιόν.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, ο Φιλίπ «αποφάσισε την ενεργοποίηση του διυπουργικού πυρήνα αντιμετώπισης κρίσεων» ώστε να συντονιστεί το έργο των συναρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών για τη διαχείριση της επίθεσης στο Στρασβούργο.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι υπάρχουν δύο νεκροί και 13 τραυματίες. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 4. Και τα δύο πρακτορεία επικαλούνται πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

Κατά τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ο δράστης έχει «ταυτοποιηθεί» και έχει ποινικό μητρώο, κυρίως για αδικήματα «του ποινικού δικαίου».