Σόου Τραμπ σε Δημοκρατικούς: Αν χρειαστεί κλείνω κυβέρνηση για το το τείχος

Σόου του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή του, την Τρίτη, με υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοκρατικών στο Οβάλ Γραφείο για το Τείχος στο Μεξικό.

Μπροστά στις κάμερες, και μιλώντας έντονα στους Δημοκρατικούς, ο αμερικανός πρόεδρος απείλησε εκ νέου να "κλείσει την κυβέρνηση" εάν δεν λάβει έγκριση για τη χρηματοδότηση ανέγερσης του τείχους του Μεξικού.

Η Νάνσι Πελόζι, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, και ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, αντέδρασαν στην επιμονή του αμερικανού προέδρου ότι η ασφάλεια των συνόρων από τους μετανάστες θα μπορούσε να διασφαλιστεί μόνο με την κατασκευή ενός τέτοιου τείχους.

"Θα πάρουμε αυτό που θέλουμε
με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε μέσα από εσάς, είτε μέσω του στρατού με οτιδήποτε πεις… Θα κλείσω την κυβέρνηση (Σούμερ: διαφωνούμε)… και είμαι περήφανος να κλείσω την κυβέρνηση για την ασφάλεια των συνόρων γιατί οι πολίτες αυτής της χώρας δε θέλουν εγκληματίες και άτομα με πολλά προβλήματα και ναρκωτικά που συρρέουν στη χώρα μας. Εγώ θα είμαι αυτός που θα κλείσω το τείχος, δεν θα κατηγορήσω εσάς" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τραμπ.

Όταν η Πελόζι διαμαρτυρήθηκε για τα τεκταινόμενα μπροστά στις κάμερες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικαλέστηκε την ανάγκη «διαφάνειας».

Η κ. Πελόζι και ο κ. Σούμερ αντέτειναν στον Ντόναλντ Τραμπ ότι τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια που ζητά είναι υπερβολικά υψηλό ποσό.
Πηγή: skai.gr