Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις στην Αλβανία

Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν σήμερα στα Τίρανα ώστε να διαμαρτυρηθούν για τα υψηλά δίδακτρα στα πανεπιστήμια της Αλβανίας.

Οι σπουδαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας και φώναξαν συνθήματα. Στο συλλαλητήριο ανταποκρίθηκαν και μαθητές λυκείων της πόλης.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη φοιτητική κινητοποίηση των τελευταίων μηνών, με τους διοργανωτές να προειδοποιούν πως θα κλιμακώσουν την δράση τους εάν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν, σύμφωνα με ανταπόκριση του Associated Press.

Μεταξύ άλλων ζητούν μείωση των διδάκτρων κατά 50%, αύξηση των δαπανών για την παιδεία και μεγαλύτερη αντιπροσώπευση στα ακαδημαϊκά συμβούλια.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ζήτησε από τους φοιτητές να ρίξουν τους τόνους και να οικοδομήσουν «δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση», κάτι που έως σήμερα οι νέοι απορρίπτουν.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Ράμα κατηγόρησε τους φοιτητές ότι «μιλούν αλλά δεν ακούν» και άφησε υπονοούμενα πως οι διαδηλωτές αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μέρος της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Πηγή: skai.gr