Ιταλία: Πέντε ανήλικοι νεκροί σε κλαμπ- Δεν άφηναν τον κόσμο να βγει (vid)

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και 120 τραυματίστηκαν στις 2 τα ξημερώματα σε κλαμπ της Ανκόνα στην Ιταλία, όταν ποδοπατήθηκαν σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. 
Δώδεκα εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. 

Tα θύματα είναι πέντε ανήλικοι,
και η μητέρα ενός κοριτσιού που είχε πάει στο κλαμπ με το σύζυγό της και την κόρη της. Συγκεκριμένα, σκοτώθηκαν δυο 14χρονες, ένας 16χρονος, ένα αγόρι και ένα κορίτσι 15 ετών, και η 39χρονη γυναίκα.

Το κλαμπ Lanterna Azzurra φιλοξενούσε συναυλία του δημοφιλούς στη γείτονα ράπερ Sfera Ebbasta και τη στιγμή του περιστατικού μέσα στο κλαμπ εκτιμάται ότι βρίσκονταν 1.000 άτομα. 

Το δυστύχημα φαίνεται ότι προκλήθηκε μετά από εκτόξευση σπρέι πιπεριού μέσα στο κλαμπ που βρίσκεται στην κωμόπολη Κορινάλντο. Κατόπιν προκλήθηκε πανικός, καθώς οι θαμώνες προσπάθησαν να βγουν έξω από το κατάμεστο κτίριο πατώντας ο ένας πάνω στον άλλο.

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες τραυματιών που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Τορέτε,  όταν οι θαμώνες του κλαμπ έσπευσαν σε μια από τις εξόδους κινδύνου, τη βρήκαν κλειστή, ενώ οι σεκιούριτι του κλαμπ τούς έλεγαν να επιστρέψουν στο εσωτερικό.


Map
γράφημα από BBC


To εσωτερικό του ιταλικού κλαμπ

Πηγή: skai.gr