Κλείσιμο

Έξοδο της Γαλλίας από NATO και ΕΕ ζητούν τώρα κάποια «κίτρινα γιλέκα»

Έξοδο της Γαλλίας από το NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακύρωση του δημόσιου χρέους και πλαφόν στους φόρους περιλαμβάνει η καινούργια, ανεπίσημη λίστα αιτημάτων των «κίτρινων γιλέκων στην Γαλλία που έχουν αναρτήσει υποστηρικτές του κινήματος στο διαδίκτυο.

Τα αιτήματα
 κατά πάσα πιθανότητα δεν αντανακλούν τις επιθυμίες ολόκληρου του κινήματος, το οποίο συγκροτήθηκε αυθόρμητα, μέσω της κοινωνικής δικτύωσης, και δεν έχει επικεφαλής ή συντονιστές.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης αιτήματα για συρρίκνωση των τραπεζών και αναθεώρηση του Συντάγματος.

Τα αιτήματα δημοσιοποιήθηκαν ενόψει του τέταρτου διαδοχικού Σαββατοκύριακου κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων». Το κίνημα οργανώθηκε με αφορμή τις αυξήσεις στην φορολόγηση των καυσίμων, οι οποίες όμως έχουν ανασταλεί για έξι μήνες από την κυβέρνηση.

Δεν είναι σαφές πόσο μεγάλη θα είναι οι συμμετοχή στις αυριανές διαδηλώσεις, όμως υπό την σκιά των βίαιων επεισοδίων και βανδαλισμών που έλαβαν χώρα στο Παρίσι το προηγούμενο Σάββατο οι Αρχές λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω ταραχών.

Περίπου 89.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός σε ολόκληρη την Γαλλία, εξ αυτών οι 8.000 στην πρωτεύουσα, όπου έχουν ταυτοποιηθεί 14 περιοχές υψηλού κινδύνου.

Εμβληματικές τοποθεσίες όπως ο Πύργος του Άιφελ και το Λούβρο θα είναι κλειστές το Σάββατο.
Πηγή: skai.gr