«Δεν αντέχω άλλο» φέρεται να δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ της Ιταλίας Τζιοβάνι Τρία

Εντείνονται στην Ιταλία οι φήμες για σχέδια παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, εν μέσω της συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ρώμη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προϋπολογισμό του 2019.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Il Giornale αναφέρει πως σε γραπτό μήνυμά που έστειλε σε έναν φίλο του ο κ. Τρία παραπονιέται ότι είναι θύμα «αλλεπάλληλων ενεδρών» από κυβερνητικά στελέχη.

«Δεν αντέχω άλλο», φέρεται να έγραψε ο 70χρονος ΥΠΟΙΚ, αν και δεν χρησιμοποίησε την λέξη παραίτηση.

«Η τελευταία [ενέδρα] ήταν όταν με έστειλαν ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής όταν γύρισα από το Ecofin. Το μοναδικό που με ενδιαφέρει είναι η σωτηρία της χώρας», φέρεται να έγραψε ο κ. Τρία στον Ρενάτο Μπρουνέτα, ο οποίος είναι μέλος του δεξιού κόμματος Forza Italia.

Άλλα δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο θέλουν την καρέκλα του κ. Τρία να «τρίζει», αν και δημοσίως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο των έχει στηρίξει.

Ο βετεράνος υπουργός αρχικά είχε διαφωνήσει με τους κυβερνητικούς εταίρους ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι για το ύψος του ελλείμματος το 2019, ζητώντας χαμηλότερο αριθμό από 2,4% που συμφωνήθηκε τελικά.

Οι Βρυξέλλες έχουν απορρίψει το προσχέδιο της Ρώμης δύο φορές κι έχουν δρομολογήσει την επιβολή κυρώσεων για καταστρατήγηση κοινοτικών κανόνων.

Ο κ. Τρία χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις με την Επιτροπή για την εξεύρεση χρυσής τομής, σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε.
Πηγή: skai.gr