Σαλβίνι: Ρωτήστε τους Έλληνες πού κατέληξε το όνειρο της Ευρώπης

Ως παράδειγμα προς αποφυγή για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη χρησιμοποίησε (και) την Ελλάδα ο Ματέο Σαλβίνι. Μιλώντας τη Δευτέρα στο συνέδριο της Λέγκας ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε ως ο άνθρωπος που θέλει να διασώσει και να διαφυλάξει «το όμορφο όνειρο της Ευρώπης». 

«Ρωτήστε τους Έλληνες, όπως τους Γάλλους αυτές τις μέρες (σ.σ ‘’κίτρινα γιλέκα’’), ή τους Ιταλούς και τους Ισπανούς ανέργους σε τι μετατράπηκε το ευρωπαϊκό όνειρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ματέο Σαλβίνι σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA.

Στόχος μας, υποστήριξε, είναι η αλλαγή «από τα μέσα» η αποκατάσταση του αίματος στις φλέβες μιας Ευρώπης που έχει γίνει σκληρωτική, την οποία επί δεκαετίες έχουν διαχειριστεί οι ίδιοι κομματικοί σχηματισμοί και τα ίδια πρόσωπα.

Όπως υποστήριξε ο Σαλβίνι, «στόχος μας είναι να εισέλθουμε σε αυτά τα θεσμικά όργανα για να δώσουμε νέα ζωή σε ένα όνειρο, το "Ευρωπαϊκό πρότζεκτ"».

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα του ιταλού υπουργού Εσωτερικών έχει συμμαχήσει με άλλες ευρωσκεπτικιστικές και εθνικιστικές δυνάμεις όπως το κόμμα της Μαρίν Λεπέν Εθνικός Συναγερμός (πρώην Εθνικό Μέτωπο).

Την υποστήριξή τους στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε για συμβιβαστική λύση με την ΕΕ στο θέμα του ιταλικού προϋπολογισμού εξέφρασαν εξάλλου με κοινό ανακοινωθέν τους οι δυο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο.
Πηγή: skai.gr - Σ.Κ