ΗΠΑ: Ο 77χρονος Σάντερς θα είναι και πάλι υποψήφιος για πρόεδρος

Έτοιμος να διεκδικήσει την αμερικανική προεδρία το 2020 φέρεται να είναι ο Μπέρνι Σάντερς, παρότι έχει συμπληρώσει τα 77 χρόνια. Το 2016 ο «αντισυστημικός» Σάντερς έχασε το χρίσμα των Δημοκρατικών από τη Χίλαρι Κλίντον μετά από σκληρή μάχη, και κατά πολλούς η ήττα του στοίχησε και την προεδρία στους Δημοκρατικούς…

«Ο αμερικανός γερουσιαστής προετοιμάζεται να ξεκινήσει μια ακόμη μεγαλύτερη προεδρική εκστρατεία από την πρώτη του το 2016» δηλώνουν χαρακτηριστικά σύμβουλοί του.

Όσοι βρίσκονται πλησιέστερα στον 77χρονο πολιτικό αναφέρουν ότι ούτε η ηλικία μήτε ο ανταγωνισμός από τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς της αριστερής πτέρυγας θα τον αποθάρρυναν από μια δεύτερη προσπάθεια να διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου το 2020.

Οι στενοί συνεργάτες και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής του «αριστερού» για τις ΗΠΑ Σάντερς συγκεντρώθηκαν για μια υποχώρηση στο Βερμόντ το Σαββατοκύριακο, ενώ χαρακτήριζαν την επόμενη προεκλογική εκστρατεία ως αναπόφευκτη.

«Αυτή τη φορά, ξεκινάει ως φαβορί ή ως ένα από τα φαβορί» δήλωσε ο Τζεφ Γουίβερ, διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016. Επισήμανε ακόμα την αποδεδειγμένη ικανότητα του γερουσιαστή να συγκεντρώνει τεράστια ποσά μέσα από μικρές δωρεές αλλά και να κινητοποιεί ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών.

«Θα είναι μια πολύ
μεγαλύτερη (προεκλογική) εκστρατεία αν ξαναθέσει υποψηφιότητα» εκτίμησε ο Γουίβερ.

Ο Κορνέλ Γουέστ, ένας άλλος συνεργάτης του, περιέγραψε τον κ. Σάντερς ως «τον πιο σταθερά προοδευτικό εκεί έξω», τονίζοντας παράλληλοι ότι κι άλλοι φερόμενοι ως υποψήφιοι για το 2020 έχουν υιοθετήσει την ατζέντα του βετεράνου γερουσιαστή.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα διεκδικήσει δεύτερη προεδρική θητεία εκ μέρους των Ρεπουμπλικανών, δεν είναι πολύ… μικρότερος όντας 72 ετών.
Πηγή: skai.gr