Γαλλία:Δεν συζητήθηκε κήρυξη έκτακτης ανάγκης στην σύσκεψη για τα επεισόδια

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και οι υπουργοί του, δεν συζήτησαν το ενδεχόμενο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατά την σημερινή κυβερνητική σύσκεψη μετά τις χθεσινές ταραχές στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγή των Ηλυσίων Πεδίων.

Η ίδια πηγή είπε ότι συζήτησαν την αναδιαμόρφωση των δυνάμεων ασφαλείας για την αντιμετώπιση μελλοντικών διαδηλώσεων.

Yπενθυμίζεται πως στη σύσκεψη μετείχαν τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και ο Υπουργός Εσωτερικών αλλά και αρμόδιοι φορείς.

Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 133 με 24 εξ αυτών να είναι αστυνομικοί.

Οι αρχές έχουν προβεί σε 412 προσαγωγές και 378 συλλήψεις.

Κατά την διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων σημειώθηκαν βανδαλισμοί σε διάφορα σημεία της πόλης, σε ιστορικά μνημεία- σύμβολα της χώρας αλλά και σε τράπεζες, καταστήματα και επιχειρήσεις.

Οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές, πυρπολώντας κάδους ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν και αυτοκίνητα.

Επίσκεψη στην Αψίδα του Θριάμβου και τον τάφο του άγνωστου στρατιώτη, που υπέστησαν ζημιές πραγματοποίησε νωρίτερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Σε δηλώσεις του από την Καρδιά του Παρισιού ο Πρόεδρος Μακρόν τόνισε πως όσοι ευθύνονται για την καταστροφή θα λογοδοτήσουν.

Εν συνεχεία συναντήθηκε με μέλη των σωμάτων ασφαλείας και καταστηματάρχες των οποίων τα μαγαζιά υπέστησαν φθορές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κος Μακρόν ήδη είχε προβεί σε έναν πρώτο σχολιασμό των όσων λάμβαναν χώρα χθες το βράδυ στη Γαλλία, από στην Αργεντινή όπου και βρέθηκε για την σύνοδο του G20, καταδίκασε τα επεισόδια τονίζοντας πως αποδέχεται την διαμαρτυρία αλλά όχι την βία.