Ισραήλ: Απαγγελία κατηγοριών κατά του Νετανιάχου ζητά η Αστυνομία

Την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για δωροδοκία και απάτη εισηγήθηκε η Αστυνομία της χώρας.

Οι Αρχές υποστηρίζουν πως έχουν επαρκείς αποδείξεις ότι ο κ. Νετανιάχου μεταχειρίστηκε προνομιακά την εταιρεία Bezeq Telecom, τον ιδιοκτήτη της οποίας γνωρίζει επί χρόνια.

Ως αντάλλαγμα φέρεται να έλαβε δώρα και πιο θετική δημοσιογραφική κάλυψη για τον εαυτό του και την σύζυγό του από διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης που ήλεγχε ο κολοσσός τηλεπικοινωνιών.

Οι ύποπτες συναλλαγές φέρεται να έγιναν κατά την περίοδο 2014 έως 2017, όταν ο κ. Νετανιάχου είχε και το χαρτοφυλάκιο Επικοινωνιών. Φέρεται να επενέβη στις ρυθμιστικές Αρχές για υποθέσεις της Bezeq που απέφεραν μεγάλα οφέλη στην επιχείρηση.

Η Αστυνομία εκτιμά πως «ο Νετανιάχου και πρόσωπο κοντά σε αυτόν παρενέβησαν ευθέως, κάποιες φορές σε καθημερινή βάση, σχετικά με το περιεχόμενο που δημοσιευόταν στον ενημερωτικό ιστότοπο Walla και επιχείρησε να επηρεάσει τον διορισμό ανώτερου προσωπικού», σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για την τρίτη υπόθεση διαφθοράς για την οποία η Αστυνομία ζητά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του πρωθυπουργού.

Ο κ. Νετανιάχου αρνείται πως έχει υποπέσει σε οποιαδήποτε αξιόμεμπτη πράξη.

Παρά την εισήγηση της Αστυνομίας η απόφαση για το εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες λαμβάνεται από τους εισαγγελείς.
Πηγή: skai.gr