Πύραυλοι κατά του Ισραήλ

Μαχητικά στελέχη των Παλαιστινίων από την Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσαν  τέσσερις ρουκέτες με στόχο το έδαφος του Ισραήλ χωρίς να προκληθούν θύματα, ανακοίνωσαν ισραηλινές στρατιωτικές πηγές.

"Τέσσερις ρουκέτες εξαπολύθηκαν από την Λωρίδα της Γάζας, στο ισραηλινό έδαφος χωρίς όμως να προκαλέσουν τραυματίες", αλλά μικρές ζημιές σε ένα κτίσμα μιάς "κολεκτίβας" πολύ κοντά στα παλαιστινιακά εδάφη, διευκρίνισε ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Η ανάληψη ευθύνης έγινε γρήγορα από την παλαιστινιακή οργάνωση "Τζιχάντ".

Ως λόγος αναφέρθηκε "η εγκληματική δράση των Σιωνιστών στην περιοχή του Τεμένους Αλ Ακσα" στην Ιερουσαλήμ.

Μετά τη Μέκκα και την Μεδίνα, η Πλατεία των Τεμενών και ο Χρυσός Θόλος αποτελούν τον τρίτο κατά σειράν ιερότερο λατρευτικό τόπο για τους Μουσουλμάνους.

Οι απαγορεύσεις προσπέλασης των Ισραηλινών στην περιοχή του Τεμένους Αλ Ακσα "είναι απειλή για τα γειτονικά του Ιδρύματα" τόνισε η "Τζιχάντ".

Την 26η Νοεμβρίου πέρυσι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι συμφώνησαν να γίνει εκεχειρία. Βάσει αυτής το Ισραήλ δεσμεύτηκε να μην κάνει στρατιωτικές εφόδους στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και οι Παλαιστίνιοι να μην εξαπολύουν από τα εδάφή τους ρουκέτες. Έκτοτε έχουν εξαπολυθεί περίπου 90 ρουκέτες.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχουντ Ολμερτ, δήλωσε  ότι τα πυρηνικά σχέδια που έχει η Τεχεράνη "ακόμα δεν είναι τόσο πολύ προχωρημένα, όσο εκείνη ισχυρίζεται ότι είναι", ενώ συγχρόνως επέμεινε ότι "υπάρχει, ακόμα, καιρός" να πεισθεί--χωρίς τη χρήση της βίας--η Τεχεράνη να σταματήσει εδώ το πυρηνικό πρόγραμμά της.

"Φρονώ ότι υπάρχει τρόπος να πεισθούν να μην προχωρήσουν άλλο το πυρηνικό πρόγραμμά τους οι Ιρανοί, χωρίς να γίνουν βίαιες (εναντίον τους) πράξεις", τόνισε ο Ολμερτ, που μιλούσε στην Ιερουσαλήμ στην ηγεσία της αμερικανοεβραϊκής κοινότητας.

"Δεν έφθασαν ακόμα στον στόχο τους οι Ιρανοί, όπως διατείνονται, επομένως υπάρχει ακόμα ο καιρός να πολεμήσουμε, με τρόπο ταυτοχρόνως υπεύθυνο, συνολικό αλλά και δυναμικό", όπως ανέφερε σε μία αποστροφή της ανωτέρω ομιλίας του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Ιρακινές και αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο σουνιτικό προάστιο της Βαγδάτης, Αντχαμίγια, παρουσία και ενός αμερικανού διοικητή στον τόπο των επιχειρήσεων, γεγονός που σημαίνει την έναρξη του νέου σχεδίου ασφαλείας για την ειρήνευση στην ιρακινή πρωτεύουσα.

"Αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις πραγματοποίησαν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο προάστιο Αντχαμίγια σήμερα, ξεκινώντας έτσι το σχέδιο ασφαλείας", ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διοικητής Ρόμπι Πάρκε, της ομάδας μάχης Stryker 3-2.

Οι στρατιώτες επιχειρούσαν έρευνες σπίτι-σπίτι, ανέφερε ένας ξένος δημοσιογράφος που συνόδευε την αμερικανική στρατιωτική δύναμη και πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικοί κατάσχεσαν μεγάλο αριθμό κρυμμένου οπλισμού.

Οι ειδήσεις του BBC World μεταδίδονται στα ελληνικά από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ από Κυριακή έως Παρασκευή στις 18.35 και στις 21.35.


Πηγή: skai.gr