Κλείσιμο

Νέο μακελειό στη Βαγδάτη

Η πιο αιματηρή επίθεση στο Ιράκ από την αρχή του έτους σημειώθηκε το Σάββατο στη Βαγδάτη, με 135 νεκρούς και περισσότερους από 300 τραυματίες, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας επέβαινε σε φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά, το οποίο εξερράγη σε πολυσύχναστη αγορά σιιτικής συνοικίας.

Σε άλλες επιθέσεις στη χώρα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άνθρωποι.

Ένοπλοι επιτέθηκαν το πρωί του Σαββάτου, σε σημείο ελέγχου των ειδικών δυνάμεων της ιρακινής αστυνομίας στη Σαμάρα, σκοτώνοντας έξι αστυνομικούς και τραυματίζοντας άλλους έξι.

Στο Κιρκούκ, καμικάζι που επέβαινε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε κοντά στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, σκοτώνοντας έναν περαστικό και τραυματίζοντας 16 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Συνολικά, επτά παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στην ίδια πόλη μέσα σε διάστημα δύο ωρών, σκοτώνοντας δύο πολίτες και τραυματίζοντας 34 άτομα, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμη:


Στη συνοικία Μαχμουντίγια, 30 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο σκοτώνοντας έναν περαστικό και τραυματίζοντας πέντε άτομα.

Επιπλέον, δύο επιθέσεις σημειώθηκαν έξω από λύκεια θηλέων.

Επίσης, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών αργά το βράδυ της Παρασκευής μεταξύ ενόπλων και κατοίκων ενός χωριού της επαρχίας Ντιγιάλα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Μπακούμπα.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στο χωριό Χαρναμπάτ, αναγκάζοντας τους κατοίκους του, σουνίτες και σιίτες, να τους αντιμετωπίσουν. Οι ανταλλαγές πυρών συνεχίστηκαν και σήμερα, πρόσθεσε ο διοικητής της αστυνομίας.

Ένοπλη ιρακινή οργάνωση, συνεργαζόμενη με την Αλ Κάϊντα, σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιεύεται σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, η αυθεντικότητά (του ντοκουμέντου) ερευνάται, κάνει λόγο για νέα, σοφότερη στρατηγική επιθέσεων, όχι μόνον στη Βαγδάτη, αλλά και σε όλο το Ιράκ, με την βοήθεια του Θεού, καλεί σε συνεργασία κι άλλες σουνίτικες ένοπλες οργανώσεις και τονίζει ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί, έως ότου παραδοθεί ο Μπους.

Στο ανωτέρω ηχητικό ντοκουμέντο, ακούγεται η φωνή του Αμπού Ομάρ αλ Μπαγκντάντι, που μιλά εξ ονόματος του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ.

Προσφάτως, ο αμερικανός πρόεδρος εξεδήλωσε την πρόθεσή του να αποσταλούν επιπλέον 21 χιλιάδες πεζοναύτες στο Ιράκ.

Πηγή: skai.gr