Ο Τραμπ κατηγορεί την Κίνα ότι χάκαρε τα μέιλ της Χίλαρι Κλίντον

Για παραβίαση των μέιλ της πρώην υποψήφιας για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον το 2016 κατηγορεί την Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Κάνει λόγο για παραβίαση αποχαρακτηρισμένων εγγράφων, ενώ καλεί το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης να παρέμβουν, διαφορετικά η αξιοπιστία τους θα χαθεί για πάντα.

«Τα μέιλ της Χίλαρι Κλίντον, πολλά από τα οποία είναι Απόρρητες Πληροφορίες, χακαρίστηκαν από την Κίνα. Η επόμενη κίνηση καλύτερα να είναι από FBI & DOJ αλλιώς, έπειτα από όλες τις άλλες γκάφες τους (Κόμεϊ, ΜακΚέιμπ, Στρζοκ, Πέιτζ, Oρ, FISA, Βρώμικος φάκελος κ.λπ.), η αξιοπιστία τους θα έχει χαθεί για πάντα» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ).

Υπενθυμίζεται ότι αξιωματούχοι της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από την παραβίαση δεδομένων δημοκρατικών υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Τον Ιούλιο Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής απήγγειλε κατηγορίες σε 12 αξιωματούχους των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για παραβίαση των δικτύων υπολογιστών της Κλίντον και της παράταξης των Δημοκρατικών.

Ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ ερευνά τον ρόλο της Μόσχας στις εκλογές του 2016, με τη Ρωσία να αρνείται ωστόσο την ανάμειξή της σε αυτές.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Τραμπ