Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία θα δεχθεί τους περισσότερους του Diciotti

Από τους Καθολικούς Επισκόπους Ιταλίας δόθηκε η λύση για τους 150 συνολικά μετανάστες και πρόσφυγες που επιβαίνουν στο πλοίο Diciotti της ιταλικής ακτοφυλακής.

Όπως έγινε γνωστό, πολύ σύντομα θα αρχίσει η διαδικασία αποβίβασης τους στο λιμάνι της Κατάνης και θα θα γίνουν δεκτοί, κατά κύριο λόγο, από τους Καθολικούς Επισκόπους.

Oι διαδικασίες αποβίβασης έχουν ξεκινήσει.

Παράλληλα, σαράντα περίπου διασωθέντες θα φιλοξενηθούν στην Αλβανία και στην Ιρλανδία.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος χαιρέτισε την πρόοδο που σημειώθηκε στο ζήτημα των μεταναστών που παρέμεναν επί ημέρες πάνω στο πλοίο Diciotti της ιταλικής ακτοφυλακής, οι οποίοι μπόρεσαν εντέλει να αποβιβαστούν, ωστόσο απηύθυνε παράλληλα νέα έκκληση να εξευρεθεί πιο μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα.

«Καλωσορίζω το γεγονός ότι βρέθηκε λύση και ότι οι μετανάστες πάνω στο Diciotti μπόρεσαν να αποβιβαστούν και να λάβουν τις φροντίδες που χρειάζονται», τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και σημείωσε πως αυτό επετεύχθη «χάρη στην αλληλεγγύη πέραν των συνόρων και των κοινοτήτων».
«Αλλά», συμπλήρωσε ο ευρωπαίος επίτροπος, «δεν μπορούμε πάντα να περιμένουμε αυτού του είδους την αλληλεγγύη και την καλή θέληση. Χρειάζεται να λάβουμε διαρθρωτικά μέτρα».

Την Παρασκευή, αντιπρόσωποι 12 κρατών-μελών της ΕΕ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν πιθανές πιο μακροπρόθεσμες λύσεις στην μεταναστευτική κρίση, ιδίως ως προς την ανακατανομή των μεταναστών σε όλες τις χώρες. Αλλά δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε αποφάσεις.
Πηγή: skai.gr