Χιλή:Kατάσχονται περιουσιακά στοιχεία 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων του Πινοσέτ

Την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκαν στον πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ, διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο της Χιλής διέταξε την Παρασκευή, στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς Riggs.

Με τον όρο υπόθεση Riggs, εννοούνται οι διαδικασίες και οι τρόποι με τους οποίους χιλιανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι βοήθησαν τον Πινοσέτ να κρύψει μέρος της περιουσίας του στη Riggs Bank των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακυρώνεται μερικώς η επιστροφή, με δικαστική απόφαση του 2017, στην οικογένεια του Πινοσέτ περιουσιακών στοιχείων αξίας σχεδόν 5 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν κατασχεθεί το 2004 εντός των ορίων της έρευνας.

Η έρευνα της δικαιοσύνης της Χιλής για τις καταχρήσεις του πρώην δικτάτορα άρχισε μετά την ανακάλυψη στην τράπεζα Riggs της Ουάσινγκτον και σε άλλους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς περίπου εκατό μυστικών λογαριασμών στους οποίους ο Πινοσέτ είχε βάλει κρυφά μετά το 1981 περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια με διάφορες εξαιρετικά περίπλοκες χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Πηγή: ABC NEWS

Πηγή: ΑΒC NEWS