Κλείσιμο

Μόσχα: Πάνω από 63.000 ρώσοι στρατιώτες συμμετείχαν σε μάχες στη Συρία!

Tην έκταση της στρατιωτικής συμμετοχής της στον πόλεμο της Συρίας αποκάλυψε την Πέμπτη η Μόσχα.Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι από το Σεπτέμβριο του 2015 έως σήμερα περισσότεροι από 63.000 Ρώσοι στρατιωτικοί συμμετείχαν σε μάχες σε συριακό έδαφος. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε μάλιστα ότι στο τέλος του περασμένου έτους το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό που βρισκόταν στη Συρία έφθανε τα 48.000 άτομα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επίσης ότι οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε 39.000 πτήσεις, καταστρέφοντας 121.466 «τρομοκρατικούς στόχους» και σκοτώνοντας περισσότερους από 86.000 «μαχητές». Δεν υπήρξε καμία αναφορά για το πόσοι ρώσοι στρατιωτικοί ή Σύροι άμαχοι χάθηκαν. Ωστόσο, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια Μη Κυβερνητική Ομάδα παρακολούθησης του πολέμου που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει ότι τουλάχιστον 7.928 πολίτες και 10.069 αντάρτες έχουν σκοτωθεί κατά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

Το ρωσικό ΥΠΕΘΑ ανέφερε επίσης ότι η Συρία έγινε χώρος δοκιμής νέων όπλων από τη Μόσχα. Συγκεκριμένα, οι ρωσικές δυνάμεις δοκίμασαν «231 τύπους όπλων στη Συρία», συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών, συστημάτων εδάφους-αέρος και  πυραύλων τύπου Κρούζ. 

Οι ρωσικές δυνάμεις τα τελευταία τρία χρόνια διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στην εδραίωση της εξουσίας του στενού συμμάχου τους, του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.
Πηγή: skai.gr