Ισχυρότατος σεισμός 7,3 ρίχτερ έπληξε τη Βενεζουέλα (βίντεο)

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7,3 ρίχτερ έπληξε την Τρίτη στις 17.31 τοπική ώρα τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.
 
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στις ανατολικές ακτές της χώρας και συγκεκριμένα 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Γιαγκουαραπάρο, ενώ το βάθος του υπολογίζεται στα 123 χιλιόμετρα.




Από το μέγεθος του σεισμού είχε προηγουμένως εκδοθεί προειδοποίηση για την πιθανότητα πρόκλησης τσουνάμι, ωστόσο το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε νεότερη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι κατόπιν εκτίμησης όλων των δεδομένων, δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος.


Κατά τη διάρκεια του σεισμού, έντρομοι οι κάτοικοι του Καράκας που βρίσκεται στα δυτικά της περιοχής εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ τα κτήρια της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας εκκενώθηκαν.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Καραϊβική αλλά και στην Κολομβία, ενώ το διαδίκτυο κατακλύζεται από βίντεο από τις σεισμόπληκτες περιοχές στα οποία απεικονίζονται υλικές ζημιές σε κτήρια και αυτοκίνητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα στην πόλη Κουμάνα, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες από κατάρρευση σκάλας σε εμπορικό κέντρο της περιοχής.

Παράλληλα, το αεροδρόμιο Ελ Ντοράντο της Μπογκοτά στην Κολομβία ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του, προκειμένου να διενεργήσει προληπτικό έλεγχο στις πίστες του.






Πηγή: skai.gr