Κλείσιμο

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ζήτησε ο Τζέρεμι Χαντ

Περαιτέρω κυρώσεις επί της Ρωσίας ως απάντηση στη χρήση νευροτοξικής ουσίας επί βρετανικού εδάφους ζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ, στην πρώτη του βαρυσήμαντη ομιλία για την εξωτερική πολιτική της χώρας του από την Ουάσιγκτον που επισκέπτεται.

Ο κ. Χαντ στάθηκε ιδιαίτερα στην «υπονόμευση της παγκόσμιας τάξης» που συνιστά η πολιτική της Μόσχας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει κάνει τον κόσμο «ένα πιο επικίνδυνο μέρος».

Επέκρινε επίσης την Κίνα για την απροθυμία της να συνδράμει τη Δύση στην αντιμετώπιση της πολιτικής της Ρωσίας.

Πέρα από τη Ρωσία και το ρόλο της Κίνας, ο κ. Χαντ επισήμανε δύο ακόμα «λόγους ανησυχίας» για τη Δύση: την αμφισβήτηση των δημοκρατικών συστημάτων, μεταξύ άλλων και λόγω των 'fake news' και την τρομοκρατία των ισλαμιστών, έναντι της οποίας «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε».

Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να μιλήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη συνεργασία Ηνωμένου Βασιλείου-ΗΠΑ κατά του Daesh.

Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για να συζητήσουν μία σειρά ανθρωπιστικών ζητημάτων και τη μεταρρύθμιση του οργανισμού, όπως γνωστοποίησε το Foreign Office.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο