Πεσκόφ: Η Ρωσία «δεν θα πενθήσει» αν οι ΗΠΑ δεν θέλουν επαναπροσέγγιση

Η ρωσική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εργαστεί για τον τερματισμό της κρίσης στις σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ, αλλά «δεν πρόκειται να πενθήσει» εάν η Ουάσινγκτον δεν ανταποκριθεί, δήλωσε ειρωνικά τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο ρώσος πρόεδρος ελπίζει για το καλύτερο, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα ήθελε να δώσει τέλος στη βαθιά κρίση στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ, αυτή η πρόθεση παραμένει, αλλά ταυτόχρονα κανείς δεν πρόκειται να πενθήσει εάν δεν βλέπουμε την αμοιβαιότητα της Ουάσινγκτον σε αυτό το σκοπo», είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος αξιωματούχος. 

Επανέλαβε δε, ότι το Κρεμλίνο θα απαντήσει στις νέες αμερικανικές κυρώσεις μετά την έναρξη ισχύος τους «καθοδηγούμενο από τα συμφέροντα της χώρας». 

«Ας μην προτρέχουμε, θα κάνουμε ό, τι κάνει πάντα ο ρώσος πρόεδρος, κάνει το καλύτερο για τα συμφέροντα της χώρας μας» διαβεβαίωσε ο Πεσκόφ. «Άς περιμένουμε να δούμε, ας περιμένουμε να δούμε ό,τι συμβεί, και μόνο τότε θα μας καθοδηγήσουν, πάνω από όλα, τα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» πρόσθεσε.

Ο Πέσκοφ σημείωσε ότι το Κρεμλίνο γνώριζε το γεγονός ότι είχε συνταχθεί νομοσχέδιο για νέες κυρώσεις. «Το μελετήσαμε διεξοδικά, και πιστεύουμε ότι πρόκειται για συνέχεια εχθρικών και παράνομων πράξεων, από την άποψη του διεθνούς δικαίου. Αυτά τα περιοριστικά μέτρα είναι επιζήμια για το παγκόσμιο εμπόριο» σημείωσε ο συνεργάτης του Πούτιν. 

Πηγή: skai.gr